Organ Nakli İçin Üniversite Hastanesi Gerekli Çalışmaları Başlattı

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa’da 2010 yılından beri yapılan çalışmalarla gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış yeterli...

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa’da 2010 yılından beri yapılan çalışmalarla gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış yeterli ekibi olan Harran Üniversitesi Hastanesi’nde organ nakli birimi kuruldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Özgönül, 2013 yılında Rektör Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın görüşü alınarak, yeterli ekip ve altyapıya sahip, hasta sayısı yönünden zengin olan hastanede organ nakli birimi kurulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Özgönül, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Organ nakli, 20. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleştirilmiş en büyük tıbbı başarıdır. Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam bir doku veya organın nakledilmesidir. Bu işlem, günümüzde birçok kronik organ hastalıklarında uygulanan rutin, geçerli ve ileri bir tedavi yöntemidir. Organizasyonunun başarıya ulaşması ve ilerlemesi için klinik, teknik, idari ve politik desteklerin yeterli olması, iyi bir planlama, sistemli ve planlı bir yaklaşımla oluşturulan koordinasyon gerekmektedir. Ayrıca organ nakli birimi uzun vadeli bir yatırım olup, her düzeyde, süreklilik, sabır ve önemsenme gerektirmektedir. Bu birimde hizmet verecek öğretim üyelerinin belirlendi. Yanı sıra ilimizde siyasiler ile görüşüldü, birimin ilimize faydaları anlatılarak destekleri alındı. Bilahare Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Daire Başkanlığı ile görüşüldü. Ve 2014 yılı içinde Üniversitemiz bünyesinde organ nakli sertifikasyonu verilmesi için ön karar alındı. Şanlıurfa il genelinde kadavra ve canlı organ bağışlarının artırılması için Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler devam etmektedir.”

Reklam
Reklam

Birimin kurulmasının Şanlıurfa ve bölge için önemli bir girişim olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Özgönül, emeği geçen başta Üniversite Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Tevfik Sabuncu ve Baştabip Prof. Dr İbrahim Can Kürkçüoğlu’na teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: