Organ Naklinde Duyarlı Hastane

Isparta Devlet Hastanesi’nde 2012 yıl içinde beyin ölümü gerçekleşen 10 hastadan 7’sinin organları organ bekleyenlere...

Isparta Devlet Hastanesi’nde 2012 yıl içinde beyin ölümü gerçekleşen 10 hastadan 7’sinin organları organ bekleyenlere umut oldu.

Isparta’da yıl içinde 19 beyin ölümü vakasının meydana geldiğini belirten Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın, beyin ölümü gerçekleşen 10 vakadan 7’sinin yakınlarının organ bağışında bulunduğunu söyledi. "Hastanemiz için büyük başarı" diyen Aydın, "Organ nakli konusunda duyarlı bir hastaneyiz. Organ nakil ekibinden hekim arkadaşımız Ayşen Erdoğan ve hemşire arkadaşımız Evrim Topuz özverili bir çalışma sergiliyor. Hastanemizde üçüncü basamak yoğun bakım servisini kapasitesini artırdık. Üçüncü basamakta daha çok travma geçiren, makineye bağlı hastaların takibi yapılıyor. Bu iki etken sayesinde geçen yıl 3 olan organ bağışı bu yıl daha bitmeden 7’ye yükseldi” dedi.

Reklam
Reklam

ORGANLARI ÜÇ KİŞİYE UMUT OLDU

Öte yandan geçirdiği beyin kanaması sonucu dün beyin ölümü gerçekleşen 68 yaşındaki hastanın organlarının bağışlandığını aktaran Aydın, “Hemen Antalya Medical Park Hastanesi Organ Nakil ekibine haber verdik. Hayatını kaybeden hastamızın iki böbreği ve bir karaciğeri organ bekleyen üç hastaya nakledilecek. Böbreklerden biri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Böbrek ve karaciğeri Medical Park Hastanesi’ne götürüldü. Organların nakli yapılan hastaların isimleri bize bildirilecek. Bizler de organları bağışlanan hasta yakınlarına bu isimleri ileteceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz