Organ Nakline Dikkat Çekmek Için Mehter Eşliğinde Yürüdüler

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası sebebiyle organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Uşak Kronik Böbrek Hastalıkları...

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası sebebiyle organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Uşak Kronik Böbrek Hastalıkları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Uşak Üniversitesi Sağlık Kulübü üyeleriyle birlikte yürüyüş düzenledi. Turgutlu Osmanlı Mehteran Takımı eşliğindeki yürüyüş, Belediye Meydanı'na kadar devam etti. Yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yürüyüşten sonra bir açıklama yapan Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, “Bu haftanın kutlanmasının en büyük nedeni, organ bağışı noktasında halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmaktır. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız, Sağlık müdürlükleri ve hastanelere müracaat edebilir.” dedi. Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Uyanıker ise, “Organ Bağış Haftası dolayısıyla kendi imkanlarımız çerçevesinde yürüyüş düzenledik. Mehteran ekibini de dahil etmemiz, biraz da dikkat çekmek amacıylaydı. Halkımızın organ bağışı konusunda daha duyarlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: