Organ nakliyle kişilik de geçiyor

Hücresel hafıza geninin, depoladığı bilgileri organ nakliyle ikinci ve üçüncü şahıslara geçirdiği örneklerle ispat edildi

İngiliz The Sun gazetesi, organ nakillerinden sonra, kendilerine nakil yapılan kişilerin ruhsal ve fiziksel yönden nasıl değişimler geçirdiğine dair ilginç bir dosya hazırladı. İlk kez ABD'li bilim adamı Dr. Garry Schwarz tarafından tanımlanan söz konusu değişimler, tıp dilinde "hücresel hafıza" adı verilen bir gen özelliği sayesinde gerçekleşiyor. Buna göre, vücudun hücrelerinde depolanan bilgiler ömür boyunca yok olmadığından, organ bağışı yoluyla ikinci ve üçüncü şahıslara da geçiyor.
**İŞTE HUYU DEĞİŞENLER**
Gazete, İngiltere, Fransa ve ABD'de yaşanan farklı vakalardan örnekleri de okuyucusuyla paylaştı. Dünyada ilk yüz nakli gerçekleştirilen kişi olan Fransız Isabelle Dinoire'ın (45), başkasının yüzünü taşımanın getirdiği ağır psikolojik sarsıntıyı yaşadığı gazetelere yansımıştı. Karaciğer nakli yaşayan Simon Cooper (29), operasyondan önce hiç küfretmediği halde, şimdi ağzından kötü sözlerin çıkmasına engel olamadığını belirtti. Böbrek nakliyle hayata tutunan Henry Kimbell ise, önceden biradan nefret ettiği halde şimdi sıkı bir bira içicisi oldu. Yine böbrek ameliyatı geçiren Sharron Coghlan'daki değişim, damak tadının tümden yenilenmesi şeklinde gerçekleşti. Organ nakli konusundaki en büyük talihsizliklerden biriyle yüzleşen Jennifer Wederell (27) ise, kendisine sigara içen birinin akciğer nakledildiği için kansere yakalanarak öldü. Kalp nakli olan Shaun Bird (52) ameliyatın ardından yemek pişirmeye aşk derecesinde bağlanırken ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan Sonny Graham da intihar eden birinin kalbi kendisine nakledildikten sonra, tıpkı bağışçı gibi intihar ederek yaşamına son verdi.
**YEMEK PİŞİRME BAĞIMLISI!**
52 yaşındaki Shaun Bird organ nakliyle huyu değişenlerin en ilginci. Kalp nakli olduktan sonra yemek pişirmeye aşk derecesinde bağlanmış.