Organik Kirazları Dalındayken Sattı

Engin ANAK/ GÜNDOĞMUŞ Mevlüt Güven, Antalya'nın 200 kilometre kuzeydoğusundaki Gündoğmuş İlçesi'nin yayla ikliminin hakim olduğu Köprülü Mahallesi'nde, 8 yıl önce

Engin ANAK/ GÜNDOĞMUŞ Mevlüt Güven, Antalya'nın 200 kilometre kuzeydoğusundaki Gündoğmuş İlçesi'nin yayla ikliminin hakim olduğu Köprülü Mahallesi'nde, 8 yıl önce kendisine ait 50 dönümlük boş arazide kiraz yetiştiriciliğine başladı. İlk yıllarında iyi tarım uygulamalarıyla başladığı kiraz üretiminde bu yıl organik üretime geçen Mevlüt Güven, bodur ve yarı bodur diye tabir edilen 4 bin kiraz ağacı dikti. Organik üretim sertifikaları alan Mevlüt Güven, ziraat mühendislerinin de kontrolünde üretimini sürdürdü. Mevlüt Güven, 1000 rakımda üretilen ve hasadına yeni başladığı organik kirazları, yurtiçi ve yurtdışına yaptığı anlaşmalarla daha dalındayken sattı.
İYİ TARIM SONUÇ VERDİ
Organik kirazın yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Güven, "Yaklaşık 8 yıl önce bu bölgede kiraz yetiştiriciliğine başladım. Kiraz üretimine 'iyi tarım' teknikleriyle başlamıştım. Şu anda organik kiraz üretimi yapıyorum. Organik kiraz, hiçbir şekilde gübre ve ilaç kalıntısı olmadan üretilen kirazdır. Kirazlarımızda kullanılan organik gübreler ise uluslararası ölçülerde" dedi.
KİRAZINI TESCİL ETTİ
Bir ağaçtan 5 ile 20 kilo arasında ürün aldığına işaret eden Mevlüt Güven, "Türk Patent Enstitüsü'nden kirazlarımızın marka tescili de alındı. Bütün üreticilerimize ilerleyen yıllarda yasal olarak iyi tarım ve organik tarım yapma zorunluluğu getirilecek. Şimdiden hepimizin bu altyapıyı hazırlamamız gerekiyor. Tabi bunun için yapılması gerekenler var. Bu konuda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın üreticilerimizi bilgilendirmesi ve yardımlarını talep ediyorum. Bu üreticilerin bilinçlendirilmesi ve bir birlik kurulması gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: