Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi İhalesi 31 Temmuz 2012 Tarihinde

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji...

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile yapılacak olan Bartın Organize Sanayi Bölgesi Arıtma tesisi yapım işinin 31 Temmuz 2012 tarihinde Ankara'daki bakanlık binasında yapılacağını açıkladı.

Milletvekili Yılmaz Tunç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Müteşebbis Heyet Başkanlığının sorumluluğu altında yapılacak olan Bartın Merkez birinci Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinin 31 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti. Milletvekili Tunç, “Bartın Merkez birinci Organize Sanayi Bölgesinde yer alan işletmelerden kaynaklanacak Evsel ve Endüstriyel nitelikteki atık suları arıtacak atıksu arıtma tesisinin, nihai kapasiteli işletme şartları dikkate alınarak hazırlanmış olan uygulama projelerine göre, birinci kademede yapımı öngörülen bin 700 metre küp kapasiteli tüm ünitelerin yapımı, mekanik ve elektrik ekipmanlarının temini ve montajı, tesisin işletmeye alınması, deneme, işletilmesi, bakımı, iş sonu projeleri ve işletme-bakım kitaplarının hazırlanması ile idare personelinin eğitilmesi işlerini kapsayacaktır. 31 Temmuzda Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığında yapılacak ihalenin ardından sözleşmenin tescil edildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminden sonra da 24 ayda iş bitirilecek. Arıtma tesisinin yapılmasıyla birlikte Bartın'ın önemli bir sorununun daha giderilmiş olacak. Arıtma tesisinin yapılmasıyla Organize Sanayi Bölgesi atıklarının Bartın ırmağını kirletmesini önlenecektir. Bu önemli projenin yatırım programına alınmasını ve kredi desteği sağlayarak ihale aşamasına getirilmesini sağlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün'e ve bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: