Organları 3 Hastaya Umut Oldu

27 yaşındaki Gülşen Ergenç’in organları üç kişiye hayat verdi.

Yılbaşı gecesi Elazığ Diyarbakır karayolunda 15 km’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 27 yaşındaki Gülşen Ergenç’in organları üç kişiye hayat verdi.

Elazığ Hava limanında bir restorantta çalışan 27 yaşındaki Gülşen Ergenç yılbaşı gecesi iş çıkışı şehir merkezini giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan elektrik direğine çarptı. Meydana gelen kazada ağır yaralanan Ergenç, Fırat üniversitesi hastanesinde yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen genç kızın ailesi kızlarının organlarını bağışladılar.

Reklam
Reklam

Gülşen Ergenç’in karaciğeri Fırat Üniversitesinde Erzincan’dan gelen bir hastaya nakledildi. Böbreklerinden biri Diyarbakır’a biri de Malatya ya gönderilerek organ bekleyen hastaların yüzlerini gülümsetti.

Fırat Üniversitesi hastanesinde Karaciğer nakli yapılan 30 yaşındaki Cihan Asilkan; “Organ bağışında bulunan ailemize teşekkür ediyorum ben. Organ bağışının ne kadar önemli bir şey olduğunu bir kez daha burada kanıtlamış olduk. Bu çok önemli. Sağlık durumum da iyi, kendimi rahat hissediyorum. Doktorlarımın hepsi seferber olmuş durumda. Hapsi yoğun bir çalışma içerisinde, yardımcı oluyorlar. Hepsine teşekkür ederim.” dedi.

Fırat Üniversitesinde İlk Karaciğer Nakli Gerçekleştirildi

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Belirgen; “Bugün burada Elazığ ilimizde ilk kez yapılan karaciğer organ naklini size duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. 31 Aralık gecesi elim bir trafik kazası sonucu yaralanan ve hastanemize getirilen 27 yaşındaki Gülşen Ergenç adındaki hanımefendinin beyin ölümü 3 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşti. Ailesinin bize gösterdiği büyük destekle organlarını bağışladı ve hastanemizin nakil ünitesinde karaciğer nakli bölümünde hastamıza bu organ nakli gerçekleştirildi. Başarılı bir ameliyat oldu ve şu anda görüntülerinde de gördüğünüz gibi hastamız gayet iyi ve sağlıklı bir durumda. Biliyorsunuz Malatya’da yapılıyor karaciğer nakli. Elazığ’da üniversite hastanemizde organ nakil ruhsatı var ve yeni aldığımız bu ruhsatı içinde bulunduğumuz bu ünitede ilk hastamızda çok şükür başarıyla gerçekleştirdik ve sonuca ulaştık. Bundan sonra devamının geleceğini ümit ediyoruz. Malatya’dan 3 kişilik bir ekip geldi sağ olsunlar. 2 tane hocamız 1 tane hemşire hanım. Bu konuda biliyorsunuz Malatya’nın büyük bir tecrübesi var. Orada Karaciğer Nakil Merkezi inşaatı devam ediyor. Bize gösterdikleri teknik ve akademik destekten dolayı da teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Reklam
Reklam

Karaciğer Transplasyon Ünitesi Tıbbi Sorumlusu Doç. Dr. Koray Karabulut ise; “Ruhsatımızı yaklaşık 1 yıl önce almıştık ama bu dönemde karaciğer nakli yapma imkânımız olmadı. Hocamızın da söylediği gibi Elazığ ilinde şu ana kadar organ bağışı bundan birkaç yıl önce Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir donör olmuştu. Ondan sonra bizim hastanemiz de dahil olmak üzere herhangi bir organ bağışı olmamıştı. Ta ki geçen haftaya kadar. Hastanemizden böyle bir beyin ölümü sonrası organ bağışı olunca bizim de alt yapı hazırlıklarımız uygun olduğu için bu karaciğer naklini yapmaya karar verdik. Hocamın belirttiği gibi yine benim de eğitimimin önemli bir kısmını geçirdiğim Malatya İnönü Üniversitesi Genel Cerrahi Ünitesi desteğiyle bu karaciğer naklini gerçekleştirdik. Burada özel teşekkür etmek istediğim ekip yine Malatya İnönü Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yakın bir işbirliği hem buradaki personelimizin eğitimi, altyapı ve danışmanlık konusunda gösterdikleri yakın destekten dolayı. Hastamız Cihan yaklaşık 6 aydır karaciğer bekleme listemizde. Bu süre içerisinde kendisine uygun bir karaciğer çıkmamıştı. Kendisine uygun kan gurubundan karaciğer çıkınca da kendisini Erzincan’dan buraya davet ettik. Tabi ciddi meşakkatli bir hazırlık süreci hızlı bir organizasyon gece saatlerinde hastane yönetimimizin de ciddi katkılarıyla kısa bir süre içerisinde altyapı hazırlık organizasyonu yapıldı. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organları alınarak; karaciğer kendi ünitemizde kendi hastamıza nakledildi. Çıkarılan 2 böbrek de biri Diyarbakır’a diğeri de Malatya’ya gönderildi. O böbrek nakilleri de başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bizim için son derece önemli, hastanemiz ve şehrimiz açısından son derece önemli bir olay olduğunu düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi Elazığ’da ilk organ nakli ve bunun karaciğer nakli olmasının da ayrı bir başarı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin birçok merkezinde bu organ nakilleri yüksek sayılarda yapılıyor olabilir ama bizim hastanemiz için ilk olması son derece önemli. Ümit ediyorum bundan sonra mevcut eksikliklerimizi de tamamlayarak daha başarılı ve istikrarlı bir şekilde bu işe devam ederiz.”

Reklam
Reklam

“Allaha Şükür Nakil Bulundu.”

Karaciğer nakli yapılan hasta Cihan Asilkan’ın babası Ahmet Asilkan; “Oğlum 1 buçuk senedir bu hastalığa tutulmuştu ve biz Fırat Üniversitesi’ne kayıt yaptırmıştık. Allaha şükür nakil bulundu. 3 Ocak 2014’de nakil yapıldı Fırat Üniversitesi’nde. Tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Nakili bağış yapan kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Oğlumuzun durumu çok iyi, gayet iyi. Ben de organlarımı bağışlamayı düşünüyorum. Herkesin de organlarını bağışlamasını ben de istiyorum.” Dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: