Organları 6 Kişiye Umut Oldu

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'de trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Can Şener'in organları, İzmir ve Bursa'da nakil bekleyen

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'de trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Can Şener'in organları, İzmir ve Bursa'da nakil bekleyen hastalara umut oldu. Şener'in, izlediği bir belgeselden etkilenerek, ailesinden organlarının bağışlanmasını istediği öğrenildi.

Bayramiç'te dün meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve Çanakkale Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Sabri Can Şener'in, tüm müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Azem Ülkü, yaptığı açıklamada, ailenin çok önemli bir karar vererek, çocuklarının organlarını bağışladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Şener'in bir televizyon kanalında izlediği belgeselden çok etkilendiğini belirten Ülkü, "Küçük kardeşimiz, 'Meleğin Kanatları' isminde bir belgesel izlemiş. Tabii burada anlatılan olaylardan çok etkileniyor. Ailesine, başına bir durum geldiği takdirde organlarını bağışlamalarını istediğini söylüyor. Organ bekleyen hastalara umut olmak istiyor. Aile de bu durum karşısında hayatlarının en önemli kararlarından birini vererek, minik yavrularının organlarını bağışlıyor" dedi.

Baba Erhan Şener ise oğlunun, 14 gün önce izlediğini belgeselden etkilenerek, organlarının bağışlanmasını istediğini ifade etti. Çocuklarının beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine eşi Aygül Şener ile görüştükten sonra karar verdiklerini anlatan Şener, "Çok zor bir karar. Belgesel onu çok etkilemişti. Çok büyük bir acı yaşadık. Allah kimseye böyle evlat acısı yaşatmasın" diye konuştu.

Ameliyata katılan Bursa Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten de organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti.

Şener'in kalbi Ege Üniversitesi'nde 13 yaşında bir kız çocuğuna, karaciğer ve böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, bir böbreği ve iki korneası da Bursa Uludağ Üniversitesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilecek.

Reklam
Reklam

Muhabir: Burak Akay / Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz