Organları 7 kişiye umut oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, balkondan düşerek hayatını kaybeden kadının organları yedi kişiye umut oldu. Turizm danışma...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, balkondan düşerek hayatını kaybeden kadının organları yedi kişiye umut oldu. Turizm danışma bürosunda görevli 42 yaşındaki Leyla Cinbolat, Orhaniye köyündeki evinin balkonundan düşünce beyin travması geçirdi. Marmaris Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cinbolat’ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi.

Cinbolat’ın kardeşi Zeynep Sızma, “Çok büyük acı yaşadık ancak onun ölü vücudu başka insanlarda hayat bulsun. Ben ablama sarılamıyorum, başkaları ablalarına, kardeşlerine sarılsın istedik.” dedi. Organ bağışı kararından sonra hastane ekibi, hemen gerekli girişimleri yapıp çok kısa sürede nakil için en uygun hastalarla temas kurdu. Hastanenin anestezi ve yoğun bakım hekimi Dr. Yıldıray Tabel, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer, kalp kapakçıkları ve kornea, Özel Şifa Hastanesi’nde böbrek, İstanbul Koşuyolu Hastanesi’nde akciğer nakli yapılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Organ nakli ekipleri, İzmir’den karayolu ve İstanbul’dan uçakla Marmaris’e geldi. Organlar, yaklaşık 3 saat süren ameliyatla alındı ve yola çıkarıldı. Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, bu organların hastalara şifa olacağını umut ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: