Organları ters yerde!

İzmir’in Ödemiş ilçesinde Özel Üç Eylül Tıp Merkezi’nde yapılan bir ameliyatta, dünyada 50 binde bir rastlandığı bildirilen bir vaka tespit edildi.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde Özel Üç Eylül Tıp Merkezi’nde yapılan bir ameliyatta, dünyada 50 binde bir rastlandığı bildirilen bir vaka tespit edildi. Bugüne kadar dünyada sadece 40 benzer vakanın görüldüğünü belirten Tıp Merkezi yetkilileri, bu vakaların 20 tanesinde uygulanan laparoskopik yöntemle hastalığın tedavi edildiğini bildirildiler.

Yetkililer, ilgili hastanın organlarının ters yönde olmasına rağmen ameliyatın başarı ile gerçekleştiğini söylediler.

Şadiye Kavak (62) adlı hastaya uygulanan ameliyat ile ilgili bilgi veren Üç Eylül Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kemiksiz, hastalık ve uygulanan tedavi ile ilgili şunları söyledi: “Situs İnvertus totalis adı verilen bu ender görülen vaka göğüs ve karın boşluğundaki tüm organların ayna görüntüsü şeklinde yer değiştirmesi olarak tanımlanır. 50 binde bir görülebilen bu rahatsızlıkta, safra kesesinde taş gelişimi gözlemlendi. Fakat şikayetler normal hastalardakinin tam tersi diğer tarafta ortaya çıktı. Tüm dünyadaki literatürler tarandığında böyle bir vaka toplam 40 kişide rastlanmış. Bunlardan sadece 20 tanesine laparoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı yapılabilmiş. Hastamız Şadiye Kavak’ta da karın sol üst tarafta ağrı şikâyetleri ile bize başvurdu. Yapılan USG ile safra kesesinde taş olduğu saptandı. Hastamıza Laparoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı önerildi. Hastamızın kabul etmesi üzerine bu ameliyatı uyguladık. Yapılan ameliyattan sonra hastamız sağlığına kavuştu.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: