Organlarını da kendini de bu topraklara verdi

Muğla'da organları bağışlanan İngiliz kadın, vasiyeti üzerine imam ve rahibin bulunduğu törenle toprağa verildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan İngiliz Kathleen Patricia Kingston, vasiyeti üzerine imam ve rahibin de bulunduğu törenle toprağa verildi.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 59 yaşında hayatını kaybeden Kathleen Patricia Kingston için Fethiye Belediyesi Çatalarık Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Cenaze törenine Kingston'un eşi Kenreth Charles Kingston, yakınları, İngiliz ve Türk arkadaşları katıldı. Törende Kingston, İmam Ramazan Boztaş ve bir rahibin duaları eşliğinde toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Kenreth Charles Kingston, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin “İkinci vatanım” dediği Türkiye'yi çok sevdiğini, bundan dolayı Fethiye'de toprağa verildiğini söyledi.

Eşinin organlarını bağışladıklarını hatırlatan Kingston, “Organları ile eşim üç insanı kurtardı. Patricia hayatını kurtardığı insanlarda yaşıyor. Çok kısa bir zamanda onu kaybettik. Türkiye'yi ikinci vatanı gibi görüyordu. Ölünce Türkiye'de toprağa verilmeyi istiyordu. Bu nedenle o çok mutludur. Şu anda İngiltere'de de aynı anda cenaze töreni düzenleniyor. Onun adımlarını takip edeceğim. Ölünce ben de onun yanında Fethiye'de gömülmek isterim” dedi.

12 yıl önce Fethiye'ye yerleşen Kathleen Patricia Kingston, beyin kanaması geçirince Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılmış, iki gün önce de beyin ölümü gerçekleşmişti. Organları bağışlanan Kingston'ın karaciğeri İzmir Kent Hastanesine, böbrekleri ise Ege Üniversitesindeki iki hastaya nakledilmek üzere İzmir'e götürülmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: