Organlarıyla 5 Kişiye Umut Olmuştu

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve vasiyeti üzerine organlarıyla 5 kişiye

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve vasiyeti üzerine organlarıyla 5 kişiye umut olan 23 yaşındaki genç kızın ailesini ziyaret etti.

Vali Daşöz, Turgutlu Devlet Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünetisinde tedavi gören ve geçen gün vasiyeti üzerine organları bağışlanan üniversite öğrencisi Refiye Karaarslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Genç kızın Türkiye'ye örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Daşöz, "İnşallah kızımızın organları ihtiyacı olan vatandaşlarımızı sağlığına kavuşturur. Aile olarak sizi tebrik ediyorum, örnek bir karar verdiniz. Kızımızın mekanı cennet olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Baba Ercan Karaarslan ise Refiye'nin vasiyetini yerine getirdiklerini belirterek, "Kızım hepimize örnek oldu. Ben ve kardeşlerim bu olaydan sonra organ bağışı yapma kararı aldık. Aile olarak çevremizde organ bağışında bulunulması için çaba harcayacağız" diye konuştu.

Turgutlu Devlet Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle 5 gün yoğun bakım ünetisinde tedavi gören genç kızın önceki gün beyin ölümü gerçekleşmiş, yapılan organ bağışıyla Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi PDR Uzmanlığı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Refiye Karaarslan'dan çıkarılan 5 organ uygun hastalara nakledilmek üzere İstanbul, Malatya ve İzmir'e gönderilmişti.

Muhabir: Erkan Şimşek / Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: