Organlarıyla can verecek

Adana'da geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları ailesince bağışlandı.

Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren ve Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan F.K'nin (58) beyin ölümü gerçekleşti.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yetkililer, durumu ailesine bildirerek organlarının bağışı konusunda görüştü. Ailenin olumlu yanıt vermesinin üzerine F.K'nin, karaciğeri ve iki böbreği sırada bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.

F.K'nın karaciğerinin Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavi gören bir hastaya, iki böbreğinin ise Adana Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesinde tedavi gören iki hastaya nakledileceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz