Organlarıyla Dört Kişiye Hayat Verecek

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'de trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen gencin kalp, karaciğer ve iki böbreği ailesi tarafından bağışlandı.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'de trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen gencin kalp, karaciğer ve iki böbreği ailesi tarafından bağışlandı.

Alınan bilgiye göre, Alper Acar (19), Gelibolu ilçesinde 26 Ağustos'ta motosiklet kazası sonucu yaralanarak Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ameliyat sonrasında genel yoğun bakım servisine alınan Alper Acar'ın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Durumun aileye bildirilmesi üzerine Anne Fatma Acar ve baba Şaban Acar önemli bir karar vererek, oğullarının organlarını bağışladı.

Reklam
Reklam

Yapılan koordinasyon görüşmelerinin ardından yapılan ameliyat ile Acar'ın kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen hastaya, bir böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bekleyen hastaya, diğer böbreği Uludağ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen hastaya ve karaciğeri ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen hastaya nakledilmek üzere alındı.

Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, Acar ailesinin çok önemli bir karar verdiğini belirterek, "Yaşamını yitiren Alper Acar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine de sabır diliyorum. Ayrıca böylesine önemli bir karar verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: