Orgeneral Özel, şehit Astsubay Helvacı'nın ailesini ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, eşi ve kuvvet komutanlarıyla Afganistan’da şehit olan Kıdemli Başçavuş Salih...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, eşi ve kuvvet komutanlarıyla Afganistan’da şehit olan Kıdemli Başçavuş Salih Helvacı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Afganistan’da düşen helikopterde hayatını kaybeden Helvacı’nın Eryaman’da bulunan baba ocağında yas var. Oğullarının şehit haberiyle yıkılan baba Nuh Helvacı güçlükle ayakta duruyor. Baba helvacı Etimesgut Belediyesi tarafından kurulan çadırda taziyeleri kabul ediyor. Askeri yetkililer ve vatandaşlar taziye çadırında aileyi yalnız bırakmazken, şehidin oturduğu evin çevresindeki binalara da Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Reklam
Reklam

GENELKURMAY BAŞKANI, EŞİ VE KUVVET KOMUTANLARIYLA AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de eşi ve kuvvet komutanlarıyla Helvacı ailesini ziyaret etti. Özel’i site girişinde aile üyeleri ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel karşıladı. Kuvvet komutanları aileyle görüşmek üzere çadıra geçerken, eşleri ise şehidin annesi Birsen Helvacı’nın yanına çıktı. Sivil kıyafetleriyle dikkat çeken Orgeneral Özel, baba Nuh Helvacı’ya taziyelerini iletti. Baba Helvacı, Özel’in boynuna sarılıp, gözyaşı döktü. Yaklaşık yarım saat burada kalan komutanlara çay ikram edildi.

Genelkurmay Başkanı Özel, gazetecilerin "Duygularınızı alabilir miyiz?" sorusuna, "Başımız sağolsun. Söyleyecek başka bir şey yok." cevabını verdi. Özel ve kuvvet komutanları daha sonra buradan ayrıldı.

Öte yandan şehit Helvacı'nın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz