Orgeneral Taşdeler'in Savunması Hastaneden Video Konferansla Alınacak

Ergenekon davasında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi tutuklu sanık Orgeneral Nusret Taşdeler'in savunmasının, tedavi gördüğü...

Ergenekon davasında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi tutuklu sanık Orgeneral Nusret Taşdeler'in savunmasının, tedavi gördüğü Ankara GATA Hastanesi'nden video konferans yöntemi ile alınmasına karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında, İnternet Andıcı dava dosyası sanıklarının savunmalarının alınmasına devam edildi. Tutuklu sanıklardan Fuat Selvi'nin esas hakkındaki savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetmesinin ardından eski MEBS Başkanı emekli Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu savunmasına yapmak için söz aldı.

Reklam
Reklam

Mütalaayı iddianamenin tekrarı olarak değerlendiren Otuzbiroğlu, "Mütalaa soyut kanaatlerle suç isnadına giden, Türk Ceza Kanunu maddelerinin sıralandığı bir ceza talepnamesi." diye konuştu. Hakkında hiçbir delil olmamasına rağmen hem Ergenekon hem de Balyoz davası sanığı olduğunu öne süren Otuzbiroğlu, her iki davada da ağır ceza istemleriyle yargılandığını söyledi.

OTUZBİROĞLU, KARA PROPAGANDANIN ASLINDA KENDİSİNE YAPILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Mütalaada kara propaganda yapmakla suçlandığını belirten Otuzbiroğlu, "Ben hayatım boyunca ne akı, ne de karası, propaganda veya dezenformasyon faaliyetlerinde bulundum. Ama bana kara propaganda yapıldı." dedi. Bazı gazetelerde kendisi aleyhine yayınlanan haberlerinden örnekler veren Otuzbiroğlu, "Mehmet Otuzbiroğlu hedef alındı, tasfiye edilmesi gerekiyordu, hem de birçok Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ile birlikte. Neden? Atatürk'ün bize emanet ettiği tüm değerlere dokunabilmek amacıyla önlerinde engel gördükleri Türk Silahlı Muvvetleri'ni pasifize etmek için." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

YAŞ ÜYESİ TAŞDELER, GATA'DAN VİDEO KONFERANS İLE SAVUNMA YAPACAK

Otuzbiroğlu'nun ve iki avukatının da savunmalarını tamamlamalarının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, saat 20.10'da duruşmaya bu güne mahsus ara verildiğini açıkladı. Davanın tutuklu sanıklarından Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in Ankara GATA Hastanesi'nde yattığını belirten Başkan Özese, Taşdeler'in duruşmaya katılmasının mümkün olmadığının anlaşıldığını açıkladı. Özese, Taşdeler'in esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasının tedavi gördüğü GATA Hastanesi'nden 3 Haziran 2013 günü saat 09.30'da video konferans yöntemi ile alınmasına karar verdiklerini kaydetti.

Duruşma 30 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: