"Örgüt beni tehdit ediyor"

İZMİR (İHA) - İzmir'in Konak İlçesi'nde yasadışı örgüt PKK/KADEK'e yardım ve yataklık suçundan sabıkalı şahsın, 10 gün önce İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu binanın girişinde, üzerine benzin döküp kendini yakarak binaya girmeye çalışmasının ardından eylemcinin hastanede tedavisi devam ediyor. Gözaltında bulunan örgüt üyesinin, kendini yakması için örgüt tarafından zorlandığının anlaşılması üzerine polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve hayati tehlikesi bulunmayan Yusuf Boyraz'ın (28), kendisini yeniden yakmayı planladığı ortaya çıktı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Boyraz'ın kendisini hastanede yakması için örgüt tarafından zorladığını belirledi. Boyraz, polise itiraflarda bulunarak, "Olay günü kendimi yakmak için emir verdiler. Daha sonra adını bilmediğim hapı içtikten sonra elime benzin bidonu verip, Valilik önünde kendimi yakmamı söylediler. Bende bidonu dökerek kendimi yaktım. Eğer olay yerinde polisler beni kurtarmasaydı tamamen yanacaktım. Tedavi gördüğüm süre içinde örgüt beni kendimi tekrar yakmam için tehdit ediyor. Yarım kalan işimi hastane odasında tamamla diyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Boyraz'ın sözleri üzerine polis, şahsın kendini tekrar yakma girişiminde bulunmaması için odasında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Diğer yandan araştırmalarını genişleten polis, Yusuf Boyraz'ın kendisini yakması için talimat veren ve isimleri tespit edilen iki kişiyi arıyor.