Örgüt operasyonundan bomba yapımında kullanılan malzeme çıktı

İstanbul’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından terör örgütlerine yönelik operasyonda bomba yapımında kullanılan malzemeler ele...

İstanbul’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından terör örgütlerine yönelik operasyonda bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Terör örgütlerine yönelik iki ayrı operasyonda yakalanan bölücü örgüt zanlılarının teröristbaşı Öcalan’ın yakalanıp Türkiye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle eylem hazırlığı yaptıkları belirtildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüklerinin koordineli olarak yürüttüğü çalışmalara ilişkin emniyet yetkilileri bilgi verdi. Bilgi verilen operasyonlardan ilki bölücü örgüte yönelik yapıldı. Yaklaşık 10 gün önce yapılan çalışmada bölücübaşının yakanıp Türkiye’ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle İstanbul’da ses getiren eylem hazırlığı içinde bulunan bir grubun bulunduğu belirlendi. Yapılan araştırmalarda zanlıların Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Esenler'deki adreslerinde bulundukları tespit edildi. Harekete geçen polis Özel Harekât polislerinin de destek verdiği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 4 silah ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen zanlıların tamamı tutuklandı.

Reklam
Reklam

BOMBA YAPIMINDA KULLANILAN MALZEME ELE GEÇİRİLDİ.
Terörle mücadele ekiplerinin diğer operasyonu ise terör örgütü DHKP/C’ye yönelik gerçekleşti. İstihbarat çalışması ile Eyüp’te bir adreste bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğu belirlenince operasyon için düğmeye basıldı. 3 gün önce yapılan operasyonda tespit edilen evde arama yapan polis bomba yapımında kullanılan 4 kilogram Amonyum Nitrat ile iki tabanca ele geçirdi. Gözaltına alınan 2 şüpheli sorgulanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz