Örgüt Üyeliğinden Yargılanan Üniversite Öğrencileri Tahliye Edildi

İstanbul'da, terör örgütüne üye olmak ve molotof bulundurmak suçlamasıyla yargılanan iki üniversite öğrencisi tahliye edildi....

İstanbul'da, terör örgütüne üye olmak ve molotof bulundurmak suçlamasıyla yargılanan iki üniversite öğrencisi tahliye edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç getirildi. Duruşmada savunma yapan sanıkların avukatı Ercan Kanar, olay yerinde müvekkillerine ilişkin herhangi bir maddi delil, DNA, parmak izi gibi delil bulunmadığını ileri sürdü. Kanar, iki sanığın tahliyesine karar verilmesini istedi.

Görüşü sorulan duruşma savcısı Adem Özcan, ‘kuvvetli suç şüphesi ve delil durumu’nun dikkate alınarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Reklam
Reklam

Talepleri değerlendiren mahkeme, sanıklar Nayır ve Kılıç’ın tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Sanıkların haftada bir kez yaşadıkları yerdeki kolluk kuvvetine giderek imza vermesini kararlaştıran mahkeme, esas hakkındaki görüşünü açıklaması için dosyayı savcıya gönderdi.

Duruşmayı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: