"Örgütleri terörist ilan etmek yetmiyor"

Ankara (AA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede bir kısım örgütleri terörist ilan etmenin yeterli olmadığını ifade ederek, "Bu örgütlerle ve yan kuruluşlarıyla farklı isimler adı altında ortada olanlarla etkin bir mücadele vermek gerekiyor" dedi.

Erdoğan, Polis Akademisinin 2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle, Gölbaşı Kampüsü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

Konuşmasında terör ve terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bugün artık dünyadaki her ülkenin küresel terör tehdidine açık bir hale geldiğine işaret ederek, "Örneğin, çok övündükleri, çok güvendikleri Pentagon bile teröre dayanamamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Yaşanan olayların çok açık ve net ortada olduğunu belirten Erdoğan, "11 Eylül'den bu yana hala Afganistan'daki devam eden süreç ortadır. Çalkantılı bir coğrafyada bulunan ülkemiz bu tehdidi zaman zaman en sıcak ve en ağır şekilde hissetmiştir. Diğer ülkeler bir gün kendilerine de yönelebilecek olan bu tehdide karşı
bigane kalmakta, tüm dünyayı, tüm insanlığı tehdit eden teröre karşı gerekli önlemleri almak konusunda isteksiz davranmaktadır. Terörist örgütlerini doğrudan ya da dolaylı olarak desteklemek suretiyle, en azından terör veya terörist karşısında sessiz kalarak bu insanlık suçunun önüne geçilemez. Bugün ABD'de, İngiltere'de İspanya'da, Türkiye'de masum insanlara kasteden terör eğer önü alınamazsa yarın başka ülkelerde, başka büyük şehirlerde boy göstermeye çalışacaktır" dedi.

Erdoğan, bu insanlık suçuna karşı ortak bir mücadele platformu oluşturulması çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

"Biz diyoruz ki gelin bu haklı mücadelemize destek çıkın. Türkiye nasıl dünyanın dört bir yanına asker gönderdiyse, teröre karşı dürüst ve samimi bir duruş sergilediyse, insani amaçlı olarak destek verdiysek böyle bir net bir tavır takınmayı tüm dostlarımızdan biz de bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Bir kısım örgütleri terörist ilan etmek yetmiyor. Bu örgütlerle ve yan kuruluşlarıyla farklı isimler adı altında ortada olanlarla etkin bir mücadele vermek gerekiyor. Şunu herkes bilmelidir ki Türkiye kendisine yönelen terörist unsurlara karşı sonuna kadar mücadele etme azim ve kararlılığına sahiptir. Ama bu sadece yasamayla, yürütmeyle olmuyor. Hep beraber yasamasıyla, yürütmesiyle, yargı erkiyle hep beraber bu mücadeleyi vermek zorundayız."

Reklam
Reklam