Orhan Cami Meydanında Cuma Namazı

Sakarya'da tarihi Orhan Caminin çevresinde yapılan çalışmaların ardından ortaya çıkan tarihi silüet, Cuma Namazlarında bambaşka...

Sakarya'da tarihi Orhan Caminin çevresinde yapılan çalışmaların ardından ortaya çıkan tarihi silüet, Cuma Namazlarında bambaşka bir atmosfere ev sahipliği yapıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Orhan Cami düzenlemesinin ardından ortaya çıkan meydan, Cuma Namazlarında bambaşka bir atmosfer oluşturuyor. Meydan çalışmasından önce, cemaatin bahçe duvarlarının dışında kalan bölümde kıldığı Cuma Namazları; meydanın hizmet girmesi ile tarihi mekanın doğal dokusu içerisinde eda ediliyor.

Reklam
Reklam

Çalışmalardan önce caminin etrafını çevreleyen beton duvarlardan taşan cemaatin Cuma Namazını kılabilmesi için yol araç trafiğine kapatılırken; meydan çalışmasının ardından binlerce kişinin oluşturduğu büyük bir cemaat Cuma namazını tarihi meydanda kılıyor. Özellikle manevi atmosferi ile gönüllere işleyen bir görüntünün oluştuğu meydan, Sakarya'da aynı enda en fazla kişinin namaz kıldığı alan olma özelliğini de taşıyor.

Çok kültürlülüğün en gelişmiş özellikleri ile bilinen, herkesin kendi kültürüyle varlığını sürdürdüğü Sakarya'nın tarihine tanıklık eden Orhan Camii'ne nefes aldıran meydanda kılınan son Cuma namazı'nda, yaklaşık 3 bin kişi saf tuttu.

Meydanda namaz kılan vatandaşlar, Orhan Cami'nin bu halinin son derece güzel olduğunu ifade ederken; özellikle Ramazan Aylarında Teravih ve Bayram Namazlarında meydanda yaşanacak atmosferi ilgiyle beklediklerini kaydediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: