Orhan Çetin Adını Taşıyan Uzunköprü Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

Türkiye'de eğitime 45 yıldır 195 bin öğrenciye sağladığı burslarla destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV)...

Türkiye'de eğitime 45 yıldır 195 bin öğrenciye sağladığı burslarla destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV) Orhan Çetin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin içinde yer alan kapalı spor salonunun açılışını gerçekleştirdi. Yüksek Elektrik Mühendisi Orhan Çetin'in adını taşıyan ve 45 yıllık birikimiyle açılan TEV Orhan Çetin Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 480 öğrenci eğitimini sürdürürken , öğrenci yurdunda ise 200 öğrencinin barınma ihtiyacı karşılanıyor.

TEV Orhan Çetin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin içerisinde yar alan Kapalı spor salonunun açılışı, 27 Kasım 2012 Salı (dün) Edirne Valisi Hasan Duruer, Bağışçı Orhan Çetin Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenci, öğretmen ve çok sayıda Uzunköprülü katıldı.

Reklam
Reklam

TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal yaptığı konuşmada: Kurulduğu 1967 yılından bu yana , 195 binden fazla öğrenciye verilen burslar, yaptırılan 25 eğitim tesisi ile eğitim konusunda Türkiye'nin en büyük sivil toplam kuruluşu olan TEV olarak bu güne kadar hep "Gençliğin yetişmesine hizmet, bir insanlık ve vatan borcudur" anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı.Güvenerek birikimini TEV'e bağışlayan Orhan Çetin'e yaptırdığı kapalı spor salonu dolayısıyla da bir kez daha teşekkür etti.

TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal'in yaptığı konuşmanın ardından sırasıyla Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz ve Edirne Valisi Hasan Duruer konuşmalar yaparak; Orhan Çetin'e yaptığı bağışlar ve böyle bir okulu Uzunköprü'ye kazandırdığı için teşekkür ettikten sonra, eğitim alanında gelişebilmek için eğitime önem veren Orhan Çetin gibi hayırseverlerin ülke ve Edirne için büyük kazanım olduğunun altınızı çizdiler.

Adını taşıyan okulun kapalı spor salonu açılışında konuşma yapan hayırsever Orhan Çetin, öğrencilere seslenerek: "Lise ve üniversitesi tahsiliniz süresince ve mesleğinizde başarılı olmak istiyorsanız daima çok çalışmalısınız.Lisedeki öğretmenleriniz sizleri fen ve yabancı dil dersleri dahil çok iyi yetiştirmelidir. Bu lisenin öğrencileri, küreselleşen dünyada bilgi bakımından sadece Türkiye'deki fen ve öğretmen liselerinin öğrencileri ile değil dünyanın herhangi bir ülkesinde okumuş öğrencilerle yarışabilecek düzeyde olmalıdır. " dedi

Reklam
Reklam

TEV Orhan Çetin Anadolu Lisesi'nden mezun olacak öğrencilerin Türkiye'nin geleceğinin yöneticileri olmalarını umut ettiğini dile getiren Orhan Çetin, "Unutmayın dünyada ülkeler arasında bilim ve teknoloji yarışı vardır. Türkiye'nin bu yarışta başarılı olabilmesi, iyi yetişmiş siz öğrencilerle mümkün olacaktır. Bu öğrencileri yetiştirmek içinde hayırseverler her zaman eğitime katkıda bulunmalıdırlar" diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Hasan Duruer, Bağışçı Orhan Çetin Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEV Yönetim Kurulu Üyeleri'ne günün anısına birer hediye takdim edildi. Hediye takdim törenin ardından spor salonunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Edirne Valisi Hasan Duruer, Bağışçı Orhan Çetin Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal hep birlikte kurdeleyi keserken bu salonunun zeki , çevik ve ahlaklı öğrencilerin yetişmesine vesile olacağının vurguladılar.

Reklam
Reklam

Spor salonunun açılışından sonra da Edirne'yi Basketbol 1. Liginde temsil eden Olin Edirnespor salonda temsili bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin ardından ise TEV Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hüseyin Çorum Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinden oluşan basketbol takımları bir müsabaka yaptılar.

Müsabakanın ardından katılımcılar hep birlikte okula ait öğrenci yurdunun yemekhanesinde öğlen yemeği yediler. Yemeği ardından programın sonunda Necmettin Bağcı tarafından hazırlanan konferans TEV Orhan Çetin Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine ve katılımcıları sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz