Orhan Gencebay'ın müzik hocası, öğrencisine kırgın

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Havran İlçesi'nde ikamet eden ve askerlik döneminde Orhan Gencebay'ın müzik öğretmenliğini de yapan emekli Deniz Bando Astsubayı Hüseyin Gökdeniz, askerlik sonrasında Gencebay'ın kendisini hiç aramadığından yakınırken, onu hala çok sevdiğini söyledi.

Hüseyin Gökdeniz (57), 1963 yılında Orhan Gencebay ile Atatürk'ün gemisi Savarona'da birlikte asker olduğunu, Gencebay'ın çok iyi saz çaldığını ama nota bilgisinin yetersiz olduğunu belirtirken, o yıllarda Gencebay'a notayla çalgı aleti çalmayı kendisinin öğrettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Son dönemde Popstar Alaturka Yarışması'nda jüri üyeliği yapan ve başarılı çalışmalarıyla müzik dünyasının büyük ilgisini çeken Orhan Gencebay'ın askerlik yaptığı dönemde müzik hocalığını yapan emekli Deniz Bando Astsubayı Hüseyin Gökdeniz, askerlikten sonra kendisini bir kez olsun aramayan öğrencisine kırgın olduğunu, ama başarılarına sevinerek, onunla gurur duyduğunu söyledi.

1962 yılında askeri okuldan mezun olduğunu ve müziği ölse de bırakamayacağını, Berkant ve Orhan Gencebay'ın yanında askerlik yaptıklarını belirten Hüseyin Gökdeniz, "Orhan Gencebay, 1963 yılında Atatürk'ün gemisi Savarona'da yanımda askerlik yaptı. Teskere sonrası arabeskle tanıştı ve çok da başarılı oldu. O bir saz cambazıdır. Askerlik sonrası Orhan beni hiç aramadı. Babasının ölümüne gidemediğim için kendimde eziklik hissediyorum. Samsun'da evlerine misafir oldum ve ekmeklerini yedim. Hepsini çok seviyorum" dedi.

Gencebay'ın kendisine, askere gitmeden önce THM sanatçısı Ahmet Sezgin'in yanında saz çaldığını söylediğini belirten Gökdeniz, "Orhan benim yanımdayken arabeski bilmediğini söylüyordu. Ve bizden ayrıldıktan sonra 'Dert bende, derman bende' gibi parçalarla ilk kez müzik piyasasına çıktı" diye konuştu. Orhan Gencebay'ın gençlik günlerindeki ilk aşkına yazıp bestelediği ve bu gün kimsenin bilmediği 'Selma' isimli bir parçasının olduğunu iddia eden Gökdeniz, "Bu şarkıyı bir tek bana çalıp söyledi ve o parçayı bir daha asla çalmadı. Arabeskle askerlik sonrası tanışan Orhan Gencebay, bugün bir müzik devi. Kendisine kırgın olsam da ben hep onun yanındayım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gökdeniz, öğrencisi Orhan Gencebay'a ait tüm parçaları, Ayvalık'ın Cunda (Alibey) Adası'nda çalıştığı restoranda saksafonla caza sokup çaldığını, önemli ziyaretçileri arasında Hülya Avşar, Kaya Çilingiroğlu, Cem Boyner ve eşi olduğunu anlattı. Verdiği saksafonlu caz konserlerinin çok sevildiğini belirten Gökdeniz, yaz ve kış dönemi müzik çalışmalarına devam edeceğini söyledi.