Orhaneli ‘Kırsal Turizm Merkezi’ Oluyor

Bursa’nın Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçeyi ‘Kırsal Turizm Merkezi’ yapmak için 2 yıllık fizibilite...

Bursa’nın Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçeyi ‘Kırsal Turizm Merkezi’ yapmak için 2 yıllık fizibilite çalışması yaptıklarını söyledi. Tatlıoğlu, bu amaçla Avrupa Birliği fonlarından kaynak sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

AB’nin kırsal turizmi desteklemek amacıyla açtığı hibe fonlardan faydalanmak için belediye ekipleri proje hazırlıklarını sürdürüyor. Bir milyon Euro bütçeli projenin değerlendirilmesi yaz başında yapılacak. Proje kapsamında Göynükbelen Beldesi ve Orhaneli Karagöz piknik alanı ekoturizm için değerlendirilecek. Proje merkezlerinde konaklamak için bungalov evler, karavan parkları, kamp alanları, tenis kortu, at biniciliği tesisleri, dağ motosikleti parkurları, yürüyüş alanları, Paintboll sahası, rafting parkuru, yöresel ürünlerin yapılıp pazarlanacağı organik pazar, kafe, restoran gibi sosyal dinlenme alanları oluşturulacak.

Reklam
Reklam

Proje çalışmalarını takip eden Başkan Tatlıoğlu, “Biz Orhaneli Belediyesi olarak daha önce üç AB projesini başarı ile tamamladık. Türkiye'de bizden başka 3 projesi CFCU’dan onaylanan belediye yok. AB projeleri konusundaki tecrübemizle Orhaneli’yi kırsal turizm merkezi yapacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: