Orhaneli'de üreticilere damızlık koç dağıtıldı

Orhaneli'de üreticilere damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Orhaneli'de üreticilere damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, Karacabey TİGEM'den temin edilen 40 adet merinos cinsi koç 20 çiftçiye kurayla dağıtıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çağdaş Çeki, yaptığı açıklamada, 2011 yılı Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında dağıtılan koçların 45 bin lira değerinde olduğunu söyledi.

Koçların 3 yıl süreyle üretici tarafından satılamayacağını, 2'şer tanesinin ise 3 yıl sonunda geri alınacağını belirten Çeki, son 3 yılda Orhaneli'de hayvan sayısının artırılmasına yönelik yapılan gayretli çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Çeki, iyiye gidişin en önemli örneğinin çiftçilerin hazırlanan projelere gösterdiği ilgi ve alaka olduğunu ifade ederek, "Hükümetimizin tarım ve hayvancılığa çok önemli destekleri var. Bunu geliştirerek devam ediyoruz. Tarım ve hayvancılığı imkanlarımızı önem sırasına koyarak desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz