Orhaneli'nde 40 Ton Ithal Saman Besicilere Dağıtıldı

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, hayvancılıkla geçinen vatandaşlar, artan maliyetler karşısında çareyi ithal samanda buldu. Orhaneli İlçe...

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, hayvancılıkla geçinen vatandaşlar, artan maliyetler karşısında çareyi ithal samanda buldu.

Orhaneli İlçe Tarım Kredi Kooperatif Müdürlüğü, iç piyasada saman fiyatlarının artması üzerine Avusturya ve Ukrayna’dan 40 ton saman ithal etti. İç piyasada samanın kilosu 1 liraya satılıyor. İthal saman ise 50 kuruştan hayvan sahiplerine verildi. Orhaneli İlçe Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Şevket Yılmaz, 2012 yılının bölgede kurak geçtiğini ve bu yüzden ekilen ekinlerin yeteri kadar büyüyemediğini kaydetti. Yılmaz, saman üretiminin az olmasından dolayı çiftçinin yeteri kadar ürün alamadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, çiftçiye samanın kilosunu 50 kuruştan verdiklerini ifade ederek, "Çiftçimizin yüzü gülüyor. Bu hayvan üreticisini rahatlatacaktır. Hayvan üreticileri, yemlerin yanında kaba yem olarak tabir ettiğimiz samanlara da ihtiyaç duydukları için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ortaklaşa olarak ithal saman talebinde bulundu. İlçemize de 40 ton saman geldi. Samanın piyasadaki azlığından dolayı saman fiyatları 1 liralara kadar ulaşmıştı. İthalat yapılmasıyla birlikte saman fiyatları düştü, hayvan yetiştiricileri ucuz ve kaliteli saman alarak hayvanlarına vermeye başladı. 80 kuruştan satılan samanların 30 kuruşunu devlet karşılıyor, 50 kuruşunu ise tüketici ödüyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: