Orhanelinde Satranç Turnuvası Düzenledi

Bursanın Orhaneli ilçesinde her yıl düzenlenen okullar arası satranç turnuvası sonuçlandı. Orhaneli merkez ve köyler...

Bursanın Orhaneli ilçesinde her yıl düzenlenen okullar arası satranç turnuvası sonuçlandı. Orhaneli merkez ve köyler olmak üzere 12 okulun katıldığı satranç turnuvası Fevzipaşa İlkokulu’nda düzenlendi.

Turnuva iki gün sürdü. Turnuva sonunda gençler birincisi Orhaneli Lisesi'nden Halil Aşnı, yıldızlar birincisi Termik Santral İlkokulu'ndan Kamil Kaya, Küçükler birincisi ise Karıncalı İlkokulu'ndan Halil Özen oldu. Turnuvada dereceye giren öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. Milli Eğitim Müdürü Recai Albay, "Eğitimde satrancın önemine değinerek, satranç sporunu yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Satranç öğrenme hızlıdır, eğlencelidir destekleyicidir. Bu açıdan satrancın etkin öğrenmede önemli bir araç olduğu söylenebilir. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz, çocuklarımızın geleceğini önemsiyorsak satranç ile onları tanıştırmalıyız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: