Orhaneli'nde Tekstil Kursuna Rekor Başvuru

Orhaneli Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 4 yıldır belirli aralıklarla devam eden...

Orhaneli Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 4 yıldır belirli aralıklarla devam eden tekstil kursunun 10’uncu dönemi için yoğun başvuru gerçekleşti. 40 bayanın alınacağı kursa 132 kişi başvurdu.

Belediye Toplantı Salonu'nda yapılan kura çekimi öncesi konuşan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Tekstil eğitim kursunu ilk olarak 2009 yılında AB kaynaklarıyla, 90 bayana yönelik başlattık, ancak halktan gelen yoğun talepler doğrultusunda atölyenin korunarak kursları devam ettirdik. 4 yıl içinde toplam 540 bayan nitelikli iş gücü sahibi oldu. Bu süre içinde bir meslek lisesinin tekstil bölümünden daha fazla kişiye el becerisi kazandırdık. 10’ncu dönemin tamamlanmasını müteakip yeni dönem kursları açılacağını” dedi.

Reklam
Reklam

İŞKUR ve HEM yetkililerinin de katıldığı kura çekiminde 40 bayana 3 ay süre ile tekstil eğitimi verilecek. Kursiyerlere günlük 20 TL ücret ödenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: