Orhangazi Gıda Laboratuvarı Için Çalışmalar Hızlandı

Bursa Ticaret Borsası’nın Orhangazi’de Marzim Tesisleri'nde hayata geçirmeyi planladığı gıda Llboratuvarı için çalışmalar hızlandı. Bursa...

Bursa Ticaret Borsası’nın Orhangazi’de Marzim Tesisleri'nde hayata geçirmeyi planladığı gıda Llboratuvarı için çalışmalar hızlandı.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın Gümrük ile Ticaret Bakanlığı'ndan bazı yetkililer Orhangazi’ye geldi. Marzim ve Orzim’de inceleme yapan Bursa Ticaret Borsası yetkilileri ve Bakanlık yetkilileri, laboratuvarın yapılacağı alanı da gezerek bilgi aldı. Orhangazi TSO Meclis Başkanı Bekir Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Marmara Zeytin İşleme Merkezi’nde Yüksel Sert tarafından misafir edilen Rıza Aydın ve Bakanlık yetkilileri, Marzim tesislerini gezdi. Burada bir süre kalan ve ardından Marzim içinde hayata geçirilecek gıda laboratuvarının yerini inceleyen Bakanlık yetkilileri, daha sonra aynı heyet ile birlikte Orhangazi Zeytin İşleme Merkezi'ni gezdi.

Reklam
Reklam

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın, gıda laboratuvarının uluslar arası standartlarda ve gelecekte uluslar arası akredite olabilecek şekilde tasarlanacağını belirtti. Aydın, Orhangazi ve İznik ilçelerinin son derece öneme sahip olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “İznik Gölü Havzası tarımın gelişmiş olduğu bir bölge. Buna mukabil, zeytin ticareti de artık Gemlik, Orhangazi ve İznik havzasında toplanmış durumda. Bugün artık bu bölge zeytin ticaretine yön veren bir bölgedir. Marzim, Orzim Gemlik Zeytinciler Hali, İznik Zeytin Hali ile büyük zeytin üreticileri ve işleme tesisleri bu bölgede toplanmış durumda. Dolayısıyla gıda laboratuvarının bu bölgede olması da son derece normaldir.”

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın, gıda laboratuvarının bir milyon dolara mal olacağını dile getirdi. Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Bu maliyetin ve laboratuvarın işletmesinin yüzde 50’si Orhangazi TSO, İznik TSO ve Bursa Ticaret Borsası'nın olacak. Kalan yüzde 50’lik bölüm ise ortaklara açılacak."

Reklam
Reklam

Mayıs ayında inşaata başlamayı hedeflediklerini belirten Rıza Aydın, "Laboratuvarı kurmak belki zor olmayacak. Ama onun uluslar arası akredite bir hale getirilmesi her şeyden önemli. Türkiye’nin bu bölgesinin böyle bir laboratuvara ihtiyacı zaten var. Burada bunu hayata geçirdikten sonra ise geleceği de düşünmek gerek.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: