Orhangazi Için En Önemli Alternatif Ürün Kivi

Bursa Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü...

Bursa Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile birlikte 'Orhangazi’de Kivi' konulu bir eğitim programı düzenledi. Uzmanlar kivinin gelecekte Orhangazi’de de zeytine alternatif en önemli ürün olacağını ve kivinin zeytine oranla çok daha fazla kazanç sağlayacağını ifade etti.

Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile birlikte kivi konulu bir program düzenledi. Kaymakamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nden uzmanlar, çiftçi temsilcilikleri, kivi üretimi yapan üreticiler ile bazı köy muhtarları katıldı.

Reklam
Reklam

Panelin açış konuşmasını yapan Orhangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul, Türkiye’de kivi üretim merkezinin Yalova olduğunu anımsatarak, “Ancak son yıllarda kivi üretimi konusunda Orhangazi de büyük hamle yapmış durumda. Tarım alanlarının yüzde 60’ı zeytinlik. Buna karşılık kivi üretimi de her geçen gün artıyor. Şu an itibarı ile Orhangazi bölgesinde kivi yetiştirilen alan bin dekarı geçmiş durumda. Bu alanın her geçen yıl daha da artacağını söyleyebiliriz. Tüm bunlar gösteriyor ki, kivi Orhangazi’de zeytine alternatif ürün olmuş durumdadır.” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ise Bursa’nın bir otomotiv kenti olması ile birlikte halen bir tarım kenti olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Yalova kivi üretimi konusunda uzman bir kent ve en fazla kivi üretimi Yalova'da. Ancak Orhangazi ilçe müdürlüğümüzün de katkıları ile son dönemlerde kivi üretiminin arttığı bir ilçemiz. Biz de bu adımları her zaman destekliyoruz. Kivi tüketiminin artırılması, buna bağlı olarak kivi üretiminin artırılması çiftçimiz için son derece önemli. Kivi geleceğin ürünüdür ve en önemli alternatif üründür."

Reklam
Reklam

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, kivinin alternatif ve daha da önemlisi geliri yüksek bir ürün olduğuna işaret ederek, bu konuda ilçe müdürlüğünü her konuda desteklediklerini ifade etti.

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde görevli Ziraat Mühendisi Dr. Arif Atak ve uzman Kemal Kahraman, kivi hakkında çiftçi temsilcileri ve diğer üreticilere bilgi aktardı. Toplantısı sonrasında uzmanlar ve üreticiler, Orhangazi Ovası'ndaki bir kivi bahçesini gezdi. Heyet daha sonra Orhangazi Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Oda başkanı Hasan Cevizlidere ilçedeki tarımsal veriler ile ilgili bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz