Orhangazi Meydanı için başlatılan yarışmanın sonuçları haftaya açıklanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi Meydanı’nın yeniden tasarlanması sürecinde farklı bakış açılarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi Meydanı’nın yeniden tasarlanması sürecinde farklı bakış açılarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen ‘Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması’ yoğun ilgi gördü. Toplam 61 projenin katıldığı yarışmanın sonucunun 23 Şubat Perşembe günü açıklanacağı bildirildi.
Kent merkezindeki tek büyük açık alan olma özelliği taşıyan ve Ulucami, Kozahan, Orhan Camii ve tarihi belediye binasıyla çevrelenen Orhangazi Meydanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yarışmayı kazanacak proje ile kentin tarihi dokusuna uygun olarak yeniden düzenlenecek. Zamanın olumsuz etkileriyle görsel ve fonksiyonel bozulmaların yaşandığı Orhangazi Meydanı, bu projeyle yakın çevresiyle birlikte tekrar ele alınarak, bulunduğu bölgenin tarihi kimliğine uygun olarak şekillendirilecek.
Başvuruları geçen hafta sona eren Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması’na bugüne kadar 61 proje katıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz