Orhangazi Üniversitesi, 10 yılda 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor

Bursa’nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, amblemlerinde bulunan...

Bursa’nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, amblemlerinde bulunan ‘Çınar’ın ruhuna uygun olarak küçücük bir tohumdan dünyanın dört bir tarafına bilim adamı yetiştiren üniversite olma gayesiyle yola çıktıklarını söyledi. 2012-2013 yılında öğretim döneminden itibaren öğrenci alacaklarını dile getiren Rektör İleri, 10 yılda 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, kurucu vakıf olan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Gülcemal, mütevelli heyeti üyeleri M. Celal Eğretli, Prof. Dr. Bülent Özdemir, Op. Dr. Ömer Kurt, Osman Yıldız, Ali Fuat Er, Emin Akça, Ferudun Kahraman ve İlhan Sarı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Üniversitenin kuruluş çalışmaları ve geleceğe yönelik planlamaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Recep İleri, kuruluş felsefesini şu sözlerle açıkladı: "Gelişmiş dünya ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alabilmek için; bireysel donanıma sahip, entelektüel kapasitesi yüksek, yenilikçi, araştırmacı, bilim, teknoloji ve sanat alanındaki gelişmelerden yararlanarak ülkemizin geleceği için toplumsal sorumluluk taşıyan ahlaki değerlere sahip, özgür düşünen üretken bireylerin hayata atılması temel hedefimizdir. Üniversite eğitimi ve öğretimi, eğitimin en önemli aşamalarından birisi olup, üniversiteler; faydalı ve güncel bilimsel bilgilerin üretildiği, üretilen bilgilerin ve tecrübelerin öğretildiği ve aktarıldığı, araştırma-geliştirme (AR-GE) ve üretim-geliştirme (ÜR-GE) prensiplerinin ve girişimciliğin kazandırıldığı, faydalı bilgiye ulaşma tekniklerinin ve yöntemlerinin verildiği, her türlü düşüncenin bilimsel metotlarla tartışıldığı ve insanlık adına faydalı projelerin üretildiği, her türlü insan ve kurum ile faydalı fikir alışverişinde bulunulan ve dünyadaki her türlü kültürle diyalogların kurulduğu, evrensel barış ve sevgi düşüncesinin mayalandığı ve insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır evrensel prensibinin öğretildiği yerlerdir. Öğrenmenin yaşı yoktur ve üniversiteler her yaştaki öğrenmeye azimli insanlara açık yerlerdir."

Reklam
Reklam

130 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE İNŞAAT SÜRÜYOR
Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından üniversiteye tahsis edilen Yıldırım ilçesindeki 130 dönüm arazi üzerine inşaat çalışmalarının sürdüğünü anlatan Prof. Dr. İleri, "Hayırseverlerin bağışlarıyla üniversite inşaatımız devam etmektedir. 90 bin metrekare kapalı alan inşa edilecek. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 3 fakülte, 6 bölüm ile eğitime başlanacaktır. Bunlar Mühendislik Fakültesi (Elektrik-Elektronik, Makine, İnşaat), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler), Mimarlık–Tasarım Fakültesi (Mimarlık) tır. Dördüncü fakülte olarak ise Tıp Fakültesi’ni açmak istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıllarda kurucu vakfımıza ait Hasanağa ve Mudanya’daki 53 dönüm arazi üzerinde de 2 ilave yerleşkemizde açılması planlanan yeni fakültelerle faaliyete devam etmiş olacaktır." diye konuştu.
Orhangazi Üniversitesi’nin kaliteli akademik kadrosu, laboratuarları, bilim merkezi, kütüphanesi ve sosyal faaliyet alanlarıyla öğrencilerine en iyi şartlarda eğitim imkanı sunmayı amaçladıklarına vurgu yapan Rektör İleri, şunları kaydetti: “Öğrencilerimize uluslararası standartlara uygun eğitim öğretim anlayışı, yabancı dili çok iyi öğrenerek bilimsel faaliyetleri takip etme imkanı, uluslararası gelişim fırsatları sayesinde yüksek öğretimdeki kalitesini iş dünyası işbirliği ile yükselten bir dünya insanı olma vizyonu sunacağız. Yeni bir üniversite; yeni bir ruh, yeni bir kurum, logomuzdaki gibi çınar ağacı olmaya ve yaprak ve meyve vermeye namzet dikilmiş yeni bir fidan, yeni bir fikir, yeni bir iddia ve ulusal ve uluslararası evrensel yeni bir katkı demektir. Bu katkı; bireysel, ulusal ve küresel boyutlardadır. Mükemmel bir yüksek öğretim; mükemmel bir öğretim kadrosu, potansiyeli mükemmel öğrenciler, mükemmel fiziksel imkânlar ve mükemmel bir sistemin varlığı ile mümkündür.”

Reklam
Reklam

"ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 47’Sİ BURSLU OLACAK"
Gelecek yıl üniversiteye başlayacak öğrencilerden yıllık 16 bin lira ücret alınacağını kaydeden İleri, öğrencilerinin yüzde 47’sinin ise burslu olacağını açıkladı. Rektör İleri şöyle devam etti: "Vakıf üniversitelerinin birinci maksadı, burs ile öğrenci okutmaktır. Türkiye'de 12 bin lira ile 40 bin lira arasında üniversiteler var. Bursa'da uygun olabilecek bir ücret olarak yıllık 16 bin lira fiyat belirledik. Bizim marka değerimiz henüz oluşmadı. 2 ile 5 yıl arasında marka değerimizi oluşturmayı hedefliyoruz. İlk yıllarda yüzde 47 oranında burslu öğrenci bulundurmayı planlıyoruz. Bursluluk şekli de yüzde 100, 50 ve 25 bursluluk oranları ile olacak. Bu oran ortalaması yüzde 47 planlandı. Büyük fedakarlık göstermek istiyoruz. Bursa'nın zeki, azimli çocuklarının, paramız yok diye üniversite okumamasını ortadan kaldıracağız. Dereceli burslar koyacağız. 1 ile 100 arası, 1000 arası gibi derecelerden alacağız." İleri, üniversite bünyesinde yurt binalarında şehir dışından gelen öğrencilere barınma imkanı sağlanacağını sözlerine ekledi.
Uludağ Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hilmi Gülcemal ise üniversitenin Milli Emlak, Özel İdare ve Yıldırım Belediyesi’ne ait arazi üzerine kurulduğu bilgisini verdi. Gülcemal, kamu arazisinin, kamu adına hizmet eden üniversiteye devredildiğini bildirdi. Gülcemal, şöyle konuştu: "Yıldırım yerleşkesinde 130 bin metrekarelik yeşil alanlarıyla beraber üç tane mal sahibi var. Milli Emlak, Yıldırım Belediyesi, İl Özel İdaresi. Yıldırım Belediyesi’nin 1,5 dönümlük bir yeri var, bunu ihaleyle kiraladık. İl Özel İdaresi ile 49 yıllık kira sözleşmesi ile işlem yaptık. En büyük pay Milli Emlak’a ait. Milli Emlak bu arsa için Temmuz 2009’da ihaleye çıktı. Yıldırım yerleşkesinde bu alan imar planında da üniversite arsasıydı. Bizden başka ihalelere başka üniversiteler de girdi. Kamu yararına olan vakfımız nedeniyle öne çıktık. O dönemde ihaleyle 115 bin TL yıllık kirayla kiralamış olduk.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz