Orhangazi'de Çöp Konteynerleri Yeraltına Alınıyor

Bursa Orhangazi Belediyesi, özel bir firma ile yaptığı görüşmeler sonucunda ilçe genelinde çöp konteynırlarının yeraltına...

Bursa Orhangazi Belediyesi, özel bir firma ile yaptığı görüşmeler sonucunda ilçe genelinde çöp konteynırlarının yeraltına alınması için çalışma başlatıyor. Konu ile ilgili önceki gün bir sunum gerçekleştirildi. Belediye Nikah Salonunda yapılan sunumda Aka Çevre Sistemleri yetkilileri Belediye başkanı İsmail Tartar’a adı geçen sistemi anlattı.

Temizlik işlerini daha az maliyetle ve daha sağlıklı şartlarda yapabilmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Orhangazi Belediyesi, ilçe merkezinde 125 adet yer altı çöp konteynerini ve 50 adet yer üstü çöp konteyneri için bir toplantı gerçekleştirdi. İlk aşamada pilot bölgelere yerleştirilecek konteynerler, uzaktan kumandalı sistemle boşaltılacak. Yeni çöp toplama sistemi, önümüzdeki yıllarda elverişli olan bütün mahallelerde uygulanacak.

Reklam
Reklam

Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, çağdaş bir çehreye kavuşma adına başlatılan projenin ilçe geneline yayılarak uygulandığında hem tasarruf hem çöplerin koku yapmasının önüne geçmiş olacaklarını kaydetti. Tartar, “Böylelikle çöpler el değmeden daha hijyenik toplanacak. Ayrıca, yer altı konteynerlerin çöp alma kapasitesi, mevcut konteynerlerimize oranla 10 kat daha fazla. Günde üç kez aynı yerden araçlarımız, çöp toplamak zorunda kalıyor. Yer altı sistemiyle birlikte günde bir kez olmak şartıyla çöp toplama araçlarımız trafiğe girmiş olacak. Böylece, ilçemizin trafiğini rahatlatmış olacağız ve araçlarımızın mazot tasarrufu yapmalarını sağlayacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: