Orhangazi'de Suriyeli Mağdurlar Için Yardım Kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi tarafından Suriyeli mağdurlar için Orhangazi ilçesinde yardım kampanyası başlatıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi tarafından Suriyeli mağdurlar için Orhangazi ilçesinde yardım kampanyası başlatıldı. İHH Bursa Şube Başkan Yardımcısı Halil Asa, ilçede bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, evsiz, yetim kalan, sığınmacı durumunda yaşayan 5 milyonu aşkın Suriyeli için kışlık malzeme seferberliği başlattıklarını bildirdi. Suriye'de bir insanlık suçu işlendiğini dile getiren Asa, şöyle konuştu: "Sadece mülteci durumunda 5 milyonun üzerinde Suriyeli mevcut. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Türkiye genelinde, iki yıldır kaosun yaşandığı Suriye’ye bugüne kadar maddi değeri 150 milyon lira olan bin 500 tır yardım malzemesi gönderdik. Bursa, 51'inci tırını geçen hafta yola çıkardı. Şimdi yeni bir yardım malzemesi tırı için hazırlık yapıyoruz. İstiyoruz ki Orhangazi'den de bir tır kalksın." Asa, İHH Orhangazi Temsilciliği yetkisinin, Mücahit Hatipoğlu'na verildiğini ifade etti. Hatipoğlu ise kışlık battaniye, yorgan, bot, mont, gıda maddeleri, hijyen malzemeleri, kadınlara özel malzemeler ve nakdi yardımlar için kampanya başlattıklarını anlattı. Ayni yardımların, Foto Celal, AGD Orhangazi Şubesi, Kanaat Kömür, Sinen Market ve İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulunda teslim alınacağı bilgisini veren Hatipoğlu, "Toplayacağımız malzemeleri Suriye’ye ulaştıracağız. Orhangazi halkının bu konuya duyarlı yaklaşacağını biliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: