Orhangazili Servisçilerin Sorunu Arapsaçına Döndü

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Orhangazili servisçiler arasında yaşanan plaka sorunu çözülemedi. Orhangazili Servisçiler Kooperatifi’nin bir...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Orhangazili servisçiler arasında yaşanan plaka sorunu çözülemedi.

Orhangazili Servisçiler Kooperatifi’nin bir yıldır sürdürdüğü hukuki ve siyasi mücadele sonuç vermedi. Kazanılan idari davalara rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ilçe esnafına ‘hayır’ dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi servis araçları yönetmeliği ve bu yönetmeliğe dayandırılarak çıkartılan U tipi güzergah izin belgesi iki ayrı mahkeme kararı ile iptal edildi. Dün yapılan UKOME toplantısında mahkeme kararına göre belge almayı umut eden Orhangazili servisçiler hayal kırıklığı yaşadı. UKOME ilçelerdeki S plakalı araçların il merkezinden yolcu almalarına müsaade etmedi.

Reklam
Reklam

UKOME’de alınan karar Ulaştırma Bakanlığı’nın görüşüne dayandırıldı. Karar sonrasında ‘servisi kim taşıyacak’ sorusu gündeme geldi. Servisçiler idari kararlara rağmen alınan bu karar sonrasında Orhangazi’de çalışan bir işçinin Bursa’daki evine gidebilmesi için 3 ayrı servis değiştirmesi gerektiğini söyledi. Servisçiler, “Bu karara göre biz mücavir alan sınırı olan Çeltikçi Köyü altına kadar gidebiliriz. Bundan sonrasını Bursa’ya yolcu taşıyan minibüsçüler gidebilir. Bu işçi Bursa’dan da şehir içi imkanlarla evine gidebilir.” diye konuştu.

Orhangazi Servisçiler Kooperatifi Başkan Vekili Muhammet Ali Varlı, AB sürecinde kıtalar arası vizeler kaldırılırken Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları ile ilçeler arasında vize uygulaması yapıldığını söyledi. İnegöl, Yenişehir, Orhangazi servisçi esnafı için işini yapmanın kaçakçılık yapmaktan daha zor olduğuna dikkat çeken Varlı, şöyle konuştu: “Biz il merkezinde çalışalım demiyoruz. Bursa Servisçiler Odası başkanının yaptığı basın açıklaması suyu bulandırmaktan başka bir şey değildir. Bizim durumumuz farklı. İlçemizden hareke eden servis aracı Çeltikçi köyü altında personeli bir başka araca aktaracak, oradan hareket eden araç Karsak boğazında başka bir araca aktarma yapacak ve personel 3 araç değiştirerek Bursa merkezine ulaşmış olacak. Şu an alınan kararın dayanağı bunu emretmektedir. İlçe servisçi esnafı ilçe sınırını aşamıyorsa ilden gelecek araç ilçeye nasıl girecek? Eğer dayanak yapılan Ulaştırma Bakanlığı’nın görüşüne göre hareket edilecekse il merkezine tescilli araçlar da ilçelere giriş yapamazlar. Bugün itibari ile işimizi bırakmak zorundayız. İl merkezine tescilli araçların da ilçemize girişi yasak olduğuna göre kim taşıyacak bu yolcuyu sorusu hala cevap bulamamıştır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: