Orhangazi'nin En Büyük Üçüncü Camisi Açıldı

Orhangazi’nin ikinci büyük camisi olan ve yapımına 3 yıl önce başlanan Yavuz Sultan Selim Camii'nde...

Orhangazi’nin ikinci büyük camisi olan ve yapımına 3 yıl önce başlanan Yavuz Sultan Selim Camii'nde resmi açılış yapıldı. İl Müftü yardımcıları ile ilçe protokolünün tam kadro katıldığı açılışta Orhangazi eski müftüsü ve şimdiki Bursa İl Müftü Yardımcısı Lütfü Akay’da katıldı.

Orhangazi’de yapımı 3 yıldır devam eden ve Orhangazi’nin ikinci büyük camisi olan Yavuz Sultan Selim Cami’nde açılış töreni Cuma Namazı öncesi yapıldı. Daha önce alt katında oluşturulan özel bir alanda ibadetlerin yapıldığı Yavuz Sultan Selim caminin ana ibadet bölümünde tüm işlemler tamamlandı ve geçen hafta son olarak halıları döşenen Yavuz Sultan Selim Camii'nde açılış töreni büyük bir kalabalığa sahne oldu.

Reklam
Reklam

PROTOKOL TAM KADRO KATILDI

Yavuz Sultan Selim Camiinin açılış törenine Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı İsmail Tartar, İl Müftü Yardımcıları Yusuf Çelik, Yunus Can ve bir dönem Orhangazi Müftülüğü yapan ve şu an İl Müftü yardımcılığı görevini yürüten Lütfü Akay, siyasiler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan açılış töreninde daha sonra İlçe Müftüsü Nihat Aktaş açılış konuşması yaptı. Cami hakkında teknik bilgiler veren Müftü Nihat Aktaş, 1200 metrekare taban alanında ve 2 bin kişilik olarak inşa edilen camide başta dernek yönetimi ile Orhangazili vatandaşların büyük emeği olduğunu söyledi.

Daha sonra sırası ile Belediye Başkanı İsmail Tartar, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Çelik, eski Orhangazi Müftüsü Lütfü Akay ve son olarak da Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcılarından Yunus Can’ın yaptığı dua ile birlikte caminin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından ise camide ilk olarak Cuma namazı kılındı. Cuma çıkışında ise vatandaşlara pilav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz