Orhangazi’ye gıda organize sanayi bölgesi

Tarım Kenti Bursa’nın Orhangazi ilçesine gıda organize sanayi bölgesi kurma çalışmaları hızlandı. İlçeye Organize Gıda...

Tarım Kenti Bursa’nın Orhangazi ilçesine gıda organize sanayi bölgesi kurma çalışmaları hızlandı. İlçeye Organize Gıda Sanayi Bölgesi kazandırılması amacıyla Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında ikinci değerlendirme toplantısı yapıldı. İlgili kurum ve daire amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ikinci istişare toplantısında ‘gıda organize sanayi bölgesi’nin detayları masaya yatırıldı.

Konu ile ilgili olarak Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer’den alınan bilgiye göre, Orhangazi ilçesinin tarım, sanayi ve ticaret sektörlerinde sahip olduğu avantajları ile çok yönlü gelişme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekilerek, "Ancak uzun vadede tüm sektörlerin birbirini etkilemesine, birbirine engel olmasına meydan verilmemesi ve bu konuda son derece duyarlı olunması gerekiyor. İlçemiz için olmazsa olmaz en önemli sektörlerden bir tanesi tarımsal sanayi ve gıda sektörüdür. Gelişen ülkelerin kalkınmasında tarıma dayalı sanayi sektörü son derece önemli bir konumdadır. Bu gün ülkemizin çeşitli şehirlerinde tarımın ve tarıma dayalı sanayi sektörünün daha fazla gelişmesi, faaliyetlerini modern tesislerde sürdürülebilmesi için Gıda Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasına çalışılmakta ve devlet tarafından da teşvik ve destekler sağlanmakta." denildi.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda Bursa Valiliğinin de yönlendirmesi ile ilçede Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na uygun şekilde Gıda Sanayi Tesislerinin bir arada yapılacağı potansiyel organize gıda sanayi bölgelerinin belirlenmesi çalışmalarına başlandığını anlatan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, bu kapsamda ilçede kurulması öngörülen ‘gıda organize sanayi bölgesi’ ile alakalı hususlarının görüşülmesi amacıyla iki toplantı düzenlediklerini anlattı.

İlk toplantıyı 16 Şubat 2012 günü Kaymakamlık Makamında yaptıklarını anlatan Kaymakam Yurdaer, bu toplantıya başta Orhangazi Belediye Başkan Yardımcısı Edibe Sema Güler olmak üzere, Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Erkan İnce, Orhangazi Belediyesi Çevre Denetleme Müdürü Yavuz İkizmen, Orhangazi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gürkan Kabul, Orhangazi Malmüdürü Orhan Eker, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Orhangazi Özel İdare Müdürü Hüseyin Özışık’ın katıldığını bildirdi,
Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, yapılan toplantıda; İlçedeki mevcut gıda sanayi işletmelerinin durumu, Organize Gıda Sanayi Bölgesi kurulmasına ihtiyaç olup olmadığı, potansiyel alanlar ve gıda sanayi sektörünün gelecek yıllarına ait öngörülerin değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

İlk toplantıda ayrıca ORZİM, MARZİM, Marmarabirlik ve Turşuculuk faaliyetlerinin yoğun olduğu Gedelek Köyü Muhtarlığının da katılacağı ikinci bir toplantı yapılmasına karar verildiğini anlatan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, şunları söyledi: "Alınan karar kapsamında ikinci toplantıyı yaptık. İkinci toplantıda sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak konu detaylı olarak değerlendirildi. Her iki toplantı da son derece verimli geçti. Toplantılardan çıkan sonuçlar ışığında, ilçemizde Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili inceleme, değerlendirme ve çalışmalar halen devam etmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz