Orhangazi’ye Kız Yurdu Yapılıyor

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin kurucusu olan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı, Orhangazi’ye 150 kişilik kız yurdu...

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin kurucusu olan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı, Orhangazi’ye 150 kişilik kız yurdu yapacak. 510 metrekare alan üzerine 5 kat olarak inşa edilen yurtta 150 öğrenci kalabilecek. Yurt binasının önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda hizmete açılması bekleniyor.

Devlet hastanesi arkasında yapılacak yurdun temeli törenle atıldı. Törene; Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ensar Çelik ve hayırseverler katıldı.

Reklam
Reklam

Dualar okunarak kurban kesilen törende, temele ilk betonun dökülmesini sağlayan butona protokol üyeleri birlikte bastı. AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, yurt inşaatının Orhangazi için hayırlı bir iş olduğunu söyledi. Emeği geçenleri kutlayan Aydın, şunları söyledi: “Eğitim, hiçbir zaman göz ardı edemeyeceğimiz bir alandır. Özellikle geleceğin inşası açısından eğitim olmazsa olmazımızdır. Cumhuriyet tarihinde ilk kez AK Parti hükümeti döneminde eğitim, bütçenin ana kalemi olmuştur.”

Özellikle Fatih Projesi’nin, eğitime verilen desteği bir kez daha gözler önüne serdiğini söyleyen Aydın, “Çalışmalarımızın tamamı, gençlerimizin geleceğe hazırlanması için önemlidir. Eğitimde niceliğin artması için de adımlar atılıyor. Birçok alanda dünya ile rekabet edebiliyorsak, yurt dışındaki hizmetlerin, okulların önemi yadsınamaz. Orhangazi’de de ilk kez kalıcı bir hizmetin temeli atılıyor. Şimdiye kadar bu hizmet kiralık yerlerde veriliyordu. Erkek yurdu ve özel okulun da sözünü aldık. İnşallah onlar da en kısa sürede yapılacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ise ilçedeki yurt ihtiyacının karşılanması yönünde Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın kurduğu yurdun temel atma törenine katılmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yurdaer, “Eğitime yapılan her türlü katkı her türlü övgünün üstündedir.” dedi. Devletin, bu yönde yatırımları olduğunu belirten Yurdaer, yatırımcı iş adamlarının, vakıfların da katkılarının önemli olduğunu ifade ederken, “Bu yurda ilçemizde ihtiyaç vardı. Eğitime katkısı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz