"Orhun Anıtları Fotoğraf Sergisi" Açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla "Orhun Anıtları Fotoğraf Sergisi" açtı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla "Orhun Anıtları Fotoğraf Sergisi" açtı. Hunat Kültür Merkezi'nde açıla sergide, ağustos ayında geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında hayatını kaybeden Servet Somuncuoğlu'nun belediyeye hediye ettiği belirtilen 30'a yakın fotoğraf yer aldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilk Türk isminin Orhun Anıtları'nda yer aldığını söyledi. Türkçe'ye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, şunları söyledi: "Türkçe'yi korumalıyız. Dil birliğine sahip çıkmalıyız. Ama herkes Türk diyecek ya da Türkçe konuşacak diyecek kadar da deli değiliz. Başka ırklara mensup insanlar da var. Onların dillerini de baskıyla yok etmeye çalışacak kadar deli de değiliz. Varlığımız, birliğimiz için tek dil olması gerekir. Bunu her yerde dile getiriyorum. Benim düşüncem budur. Türkçe'ye sahip çıkmalıyız. Çünkü Türkçe, Yahya Kemal'in dediği gibi ağzımızdaki helal süt gibidir." Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç ise son yıllarda Türkçe'nin doğru kullanılmadığını ifade ederek, günlük hayatta ve özellikle medyada büyük ve önemli hataların yapıldığını vurguladı. Sergi, 1 hafta süreyle ücretsiz olarak gezilebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz