ORKÖY'den Kooperatiflere Iş Makinası

Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) ve Karaman Orman İşletmesi Müdürlüğü işbirliği ile köy kooperatiflerine iş makinası dağıtıldı.

Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü ve Karaman Orman İşletmesi Müdürlüğü işbirliği ile köy kooperatiflerine iş makinası dağıtıldı. Orman İşletmesi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Karaman Valisi Murat Koca, tarımsal kooperatiflere verilen desteğin her yıl artarak devam ettiğini söyledi. Dağıtılan iş makinalarının kooperatiflerin kalkınması için kullanılacağını ifade eden Koca, şunları kaydetti: "İlimizde ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve endüstri için odun üretimi faaliyetlerinin yanı sıra Orman Köylülerimizin kalkınmalarının desteklenmesi faaliyetleri de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu faaliyetler kapsamında 2013 yılında 15 köyümüzde toplam 194 ailemiz süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve Güneş Enerjisi desteklemelerinden faydalandırılmıştır. 4 adet iş makinesi, 2 adet orman köyüne ve tarımsal kalkınma kooperatiflerine kalkınmalarının desteklenmesi için ekonomik amaçlı olarak verilecektir. 2023 yılında Orman köylülerimiz ile kooperatiflerimizin desteklenmesi için toplam 3.5 milyon TL kredi desteği sağlanmıştır.” Daha sonra köy kooperatif başkanlarına iş makinaları teslim edildi. Programa, Vali Koca'nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç ile davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: