Orlando'nun Hidayet'i var

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) TSİ sabaha karşı oynanan karşılaşmada Portland Trail Blazers'ı konuk eden Orlando Magic, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun etkili oyunuyla rakibini devirdi.

Florida'daki Amway Arena'da oynanan ve yaklaşık 17 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmada Orlando Magic, Portland'ı 103-91 mağlup etti. Karşılaşma öncesi hasta olduğu açıklanan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, buna rağmen çıktığı karşılaşmada takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Portland maçında ilk 5'te sahaya çıkan ve yaklaşık 37 dakika süre alan Türkoğlu, karşılaşmayı 24 sayıyla tamamlayarak takımının en skorer ismi oldu. Türkoğlu, maç boyunca 3 ribaunt toplarken, 4 asist yaptı, 1 kez top çaldı ve 1 kez de blok yaptı. Hidayet maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Biraz dinlendim ve şimdi kendimi iyi hissediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Orlando, 53. maçında 27. galibiyetini alarak galibiyet yüzdesini 0.500'ün bir maç üstüne taşımayı başardı. Darko Milicic 21 sayıyla kariyer rekorunu kırıp skora önemli katkı yaparken, Dwight Howard 20 sayı ve 16 ribauntla etkili bir oyun ortaya koydu. Magic'te Carlos Arroyo 15 sayı ve sezon yükseği olan 7 asistle galibiyette pay sahibi oldu.

Geceyi deplasmanda aldığı yenilgiye noktalayan Portland'da Zach Randolph 28 sayı, 10 ribauntla oynarken, Brendon Roy 19 sayı, 6 ribauntla takımına katkı sağladı. Portland'da Jarrett Jack 12 sayı, 5 asistle mücadeleyi tamamladı.