Orman Bölge Müdürlüğü'nde 6 Aylık İş Umudu

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, yangınla mücadele hizmetlerinde istihdam edilmek üzere almaya planladığı 70 geçici işçi...

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, yangınla mücadele hizmetlerinde istihdam edilmek üzere almaya planladığı 70 geçici işçi için umutlu bekleyiş sürüyor.

Kastamonu merkez ve ilçelerinde istihdam edilmesi planlanan 70 geçici işçi statüsüne 4 bin 416 rekor seviyede başvuru gerçekleşince adaylar ilk önce kura ile belirlendi daha sonra uygulamalı mülakata alındı. Kura sonrası isimleri okunun adaylar, uygulamalı mülakata çağrılarak Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü eski tamirhanesi önünde 6 aylık iş için ter döktü. Adaylar, belirlenen komisyon önünde ilk önce sözlü mülakata tabi tutulurken daha sonra Arazözlere binerek hünerlerini sergilediler. Gün boyunca devam etmesi beklenen uygulamalı mülakatta ilk günde adaylar arasından en başarılı olanlar 70 kişi, 180 gün boyunca geçici olarak Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesi altında görev yapacak. İş sahibi olabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele eden adaylar ilk önce gelme ve kullandıkları aracı başarılı bir şekilde park etmeye çalıştılar. Adaylar, gün boyunca dozer, ekskavatör, greyder, yükleyici operatörleri, TIR ve Arazöz şoförü olmak için birbirleriyle yarışacaklar.

Reklam
Reklam

Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Koçkaya, yaptığı açıklamada, başvuruda bulunan herkesi almak istediklerini fakat bunun mümkün olmadığını belirterek, “Buraya gelen herkesin bir amacı var. Herkes bu amaç peşinde koşuyor. Şuanda burada yapılacak iş gözünüzün önünde hakkaniyetle yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Hak etmeden kimsenin hakkını kimseye vermeyeceklerini vurgulayan Koçkaya, ilk önce 3 asil aday belirlediklerini ve bunun yanında 3 tanede yedek üye oluşturduklarını söyledi. Dün bir arazözün kaza yaptığını açıklayan Koçkaya, “Bu kazayı inceleyeceğiz. Nasıl böyle bir kaza oluşmuş bakacağız. Kazayı ucuz atlattık, Allah’tan daha fazla ezilmemiş. Şuanda bu arazöz 300 bin TL oluyor. Bu arkadaşımız 8’de 8 kusurlu bulundu. Bu para şimdi bu arkadaşımızdan alınacak. 6 ayda kazandığı parayla bu 300 bin TL’yi nasıl ödeyecek artık sizin takdirlerinize bırakıyorum” diye konuştu.

Şoförlük mülakatına katılan adaylardan 43 yaşındaki Fuat Cavaloğlu, arazözü kullanırken heyecanlanmadığını belirterek, “Sadece daha önce kullanmadığımız bir araç, bu yüzden zorlandım. Dubalar nereyi gösterdiyse oraya gittim. Aynadan bu şekilde gördüm” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: