Orman Bölge Müdürü Coşkun: Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yeni yıl nedeniyle çam ağacı kesilmesine asla izin...

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yeni yıl nedeniyle çam ağacı kesilmesine asla izin vermeyeceklerini belirtti. Coşkun, “Yeni yıla, ağaç keserek değil; fidan dikerek girelim.” dedi.

Ahmet Köksal Coşkun, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yeni yıl nedeni ile ormanlardan yılbaşı çamı olarak; çam, köknar gibi ağaçların kesilmesine izin verilmemesi yönünde açıklama yaptığını hatırlattı. Vatandaşların fidan ihtiyacının karşılanması yönünde tedbir alınacağını dile getiren Coşkun, Bursa, Bilecik ve Yalova’da 31 Aralık günü şehir merkezinde standlar kurarak vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

“AĞAÇ KESİLMESİNE İZİN VERİLMEYECEK”

Kesmek için değil dikmek için yaşayan bir medeniyete sahip olduklarına işaret eden Coşkun, şöyle devam etti: “Elimizde bir fidan da olsa kıyamet kopacağını bilsek, bunu dikmek isteriz. Yeni yıla, ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim. Yeşil Bursa’ya fidan dikmek yakışır. Ormanlarımızdan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmemesi için öncelikle tüm İşletme müdürlüklerimizi uyardık, tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimiz, orman muhafaza memurlarımız tüm kontrolleri yapacaklar, asla ormanlardan yılbaşı nedeniyle ağaç ve fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Fakat bunun yanında çözüm de üretiyoruz. Bursa’da fidanlığımız var. İsteyen kişilere buradan fidan temin edebiliriz.”

“PARA VE HAPİS CEZASI VAR”

Coşkun, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 14. maddesine göre ormanlardan her türlü ağacın kesilmesinin sökülmesinin yasaklandığını; 91. maddesine göre ise bu suçu işleyenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini vurguladı.

Kesilenin fidan olması durumunda cezanın iki misli ağırlaştırılabileceğini ifade eden Coşkun, “Vatandaşlarımız fidan istiyorlarsa ücretsiz dağıtım yaptığımız standlardan alabilirler veya fidanlıklarımızdan ihtiyaçlarını temin edebiliriz. Ücretsiz tüplü, yani topraklı fidan dağıtacağız. Bu fidanların yılbaşı geçtikten sonra beraberinde vereceğimiz dikim broşüründen faydalanılarak, toprakla buluşturulmasını istiyoruz. Ağaç kesmenin cezai müeyyideleri çok ağır, vatandaşımızın mahkeme kapılarında gezmesini istemiyoruz.”

Reklam
Reklam

Coşkun, fidan dağıtımlarının Bursa’da Kent Meydanı, İnegöl Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önü, Mustafakemalpaşa Adnan Menderes Meydanı, Yalova Heykel Meydanı ve Bilecik’te Tevfik Bey Caddesi'nde kurulacak statlarda yapılacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: