Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu Giresun’da

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Giresun’a geldi. Giresun Orman Müdürlüğünde,...

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Giresun’a geldi. Giresun Orman Müdürlüğünde, Kurtulmuşlu için kahvaltı verildi. Kahvaltıya Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve davetliler katıldı.

Allah nasip ederse iki ay içinde emekli olacağını söyleyen Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, şöyle konuştu: ”42 senedir çalışıyorum.Ama sayın Bakanımızla iyi bir işbirliği kurduk.Emeklilikten sonra çalışmaya devam edeceğim. Ormancılık konusunda Bakanımızın danışmanlığını yapmaya devam edeceğim.Ormancılık ölünceye kadar devam eden bir şey.Kolay kolay bırakılmıyor. Yaylalarımız ormanların bir parçası ben daha önce söz vermiştim her Giresunluya bir yayla evi demiştim ama planını programını nasıl yapılacağını sayın valimiz belirleyecek. Plansız ve şekilsiz olmasın yayla evleri herkese yetecek kadar alanımız var. Sayın valimiz Türkiye’nin en çalışkan valisi çok değerli bir insan.Sayın bakanımızla her görüştüğümüzde sayın valimizi methediyor."

Reklam
Reklam

Günler, aylar ve haftaların hep birbirini kovalayıp gittiğini belirten Vali Şahin de, şunları söyledi: ”Vakti dolu dolu geçirdiğinde anlamı çok büyük oluyor, işte böyle bir zatı muhteremin bugün bize arzu veda etmek üzere geldiğini sezinledim bende bu kahvaltıya katılmak istedim. Tabiiki her şeyin bir sonu var sonu olmayan sadece Allah. Değerli genel müdürümle yine bir araya gelip kendisiyle görüşmeleri sürdüreceğiz. İlimizde 486 yayla var.Bir kişiye değil bir tane 10 binalık yer kadar yaylalarımız var."

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile bir protokol yaptıklarını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "5 millik haritayı 3 boyutlu olarak hava fotoğraflarını alacak bize verecekler.Bizde parselasyonları yapıp köylümüze,kentlimize isteyene onları uzun yıllara verip dağıtacağız. Şu an Hamurlu yaylasının parselasyonunu yaptık, 400-500-600 metrekarelik yerlere ayırdık, Hazine'ye devredeceğiz.Devrettikten sonra Hazine adına tapusunu alacağız ve Maliye Bakanlığına gönderip oradan tapusunun il özel idareye intikalini sağladıktan sonra açık artırmaya çıkaracağız. Türkiye’de ilk kez 17 Ağustos 2011 de çıkan kanun hükmünde kararnamenin ilk uygulayıcısı biz olacağız.Giresunlu demek yayla demek.Giresunlu yaylasız geçen yılı yıldan saymaz.Peyderpey bu parselasyonları yapıp vatandaşlarımıza vereceğiz."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu birbirlerine karşılıklı fotoğraf hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: