Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu: Ormanlarından en iyi istifade eden ülkeyiz

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Türkiye'nin ormanlardan en iyi istifade eden ülke konumunda olduğunu söyledi....

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Türkiye'nin ormanlardan en iyi istifade eden ülke konumunda olduğunu söyledi. Kurtulmuşlu, "Türkiye’nin orman konusunda Avrupa’ya örnek olacak birçok çalışması var." dedi.
Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Avrupa Ormancılık Komisyonu'nun 36'ncı, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE)'nun da 69. oturumu Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı. 'Orman 2011: Yeşil Ekonomi Kapsamında Ormanlar' adlı toplantıya Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle katılamadığı toplantıda, 50 ülkeden yaklaşık 150 orman çalışanı hazır bulundu. Toplantı 14 Ekim Cuma gününe kadar sürecek.
Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye genelinde yaklaşık 22 milyon hektar ormanlık alanını yönettiklerini belirtti.
Bu yönetimde ormanların korunması, rehabilitesi, iyileştirme çalışmaları ve işletmesini yaptıklarını kaydeden Kurtulmuşlu, şunları kaydetti: "Odun üretiminde ciddi artışlar sağladık. Ülkemizde yaklaşık 1.4 milyar metreküp odun üretiyoruz. Türkiye olarak ormanlarımızdan en iyi istifade eden ülke konumunda olduğumuz iddiasındayız. Avrupa ülkelerinde orman yangınları ile mücadele İçişleri Bakanlığı veya afet ekiplerince yapılmaktadır. Türkiye’de ise orman yangınları ile mücadeleyi Orman Genel Müdürlüğü yapmaktadır. Türkiye’nin orman konusunda Avrupa’ya örnek olacak birçok çalışması var, burada zaman ve zemin müsait olduğu ölçüde sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz