Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu:-"Türkiye'nin Her Yerinde 15 Dakikada Yangınayetişecek Şekilde Bir Teşkilatımız Var"

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, "Türkiye'nin her yerinde 15 dakikada yangına yetişecek şekilde bir teşkilatımız var" dedi.

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, "Türkiye'nin her yerinde 15 dakikada yangına yetişecek şekilde bir teşkilatımız var" dedi.

Kurtulmuşlu, Giresun'da katıldığı Ağaçbaşı Kulakaya Yayla Şenliği'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yangınla mücadele konusunda Avrupa'da ve dünyada en güçlü ülke olduğunu söyledi.

Yunanistan, Gürcistan gibi komşu ülkelere ve Arnavutluk, Yugoslavya gibi Balkan ülkelerine yangınla mücadelede yardım ettiklerini ifade eden Kurtulmuşlu, "Geçmiş senelerde biz Moskova'ya kadar yangın söndürme uçağı gönderdik. 6 anfipik uçak, 14 küçük uçak ve 30 da helikopterimizle beraber toplam 50 adet hava aracımız mevcut. Ayrıca dünyada birincilik almış araç takip ve yangın söndürme sistemimiz var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kurtulmuşlu, güney bölgelerde sıcaklığın 40 dereceyi aştığını ve Türkiye'deki ormanların yüzde 60'ından fazlasının yangın tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Yangın sayısı artıyor ama yanan alan aldığımız tedbirlerle azaldı, inşallah azalmaya da devam edecek. Türkiye'nin her yerinde 15 dakikada yangına yetişecek şekilde bir teşkilatımız var. 12 bin yangın işçisi, 7 binden fazla orman yangınıyla mücadele edecek arozöz, iş makinesi, rancer dediğimiz küçük yangın pikaplarıyla, yangınla ilgili teşkilatımızı kurduk. Bu sene bir miktar daha yangın işçisi alacağız. Bir kısım bölgede de kameralı yangın gözetleme sistemimiz var. Türkiye'nin ormanlarını hem gözetliyoruz hem haberleşiyoruz. Yangın konusunda inşallah bir şey yaşamayacağız."

Muhabir: Gülizar Şenel / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: