Orman Haftası

GİRESUN (AA) - Giresun Orman Bölge Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi (GRÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Orman Bilgi Yarışması düzenlendi.

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Orman Bilgi Yarışması düzenlendi. GRÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında, Çaldağ, Dereli Kurtulmuş, Espiye Ericek, Tirebolu Aşağıboynuyoğun ile Bulancak Kovanlık Ortaokulu finalde yarıştı. Yarışmanın birincisi ise Tirebolu Aşağıboynuyoğun Ortaokulu oldu. Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yarışmanın ardından yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri bilgi yarışmasının üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Yarışmayı gelecek yıllarda geliştirerek devam ettireceklerini belirten Pir, "Amacımız orman köylerimizde yaşayan gençlerimize orman sevgisini aşılamak, orman ve çevre bilincini oluşturmak, sosyal yönlerini geliştirmek. 27 okulda gerçekleştirdiğimiz bu yarışmada 5 okulumuz finale kaldı. Güzel bir yarışma oldu. Ben öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Yarışma sonunda öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz