Orman İşletme Ekipleri Olası Yangınlara Karşı Hazırlıklarını Tamamladı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, olası yangınlara karşı tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.Geceleri...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, olası yangınlara karşı tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Geceleri yangın çıkma ihtimaline karşı nöbetçi amir ve çalışan görevlendirmesi yaptıklarını kaydeden Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, görev sahaları olan 52 bin hektarlık alanı korumak amacıyla tetikte beklediklerini dile getirdi. 7 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracı, 1 dozer, kepçe, grayder, sürtücü ve 1 yangın söndürme helikopterinin hazır beklediğini kaydeden Hacıoğlu, “Yangın sezonu öncesinde tüm araç ve ekipmanlarımızı kontrolden geçirdik. Yangın malzeme eksiklerimizi tamamladık. Bizim için önemli olan yangın çıktığında eksiklik ve arıza olmasın” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplam 119 işçi, 7 teknik eleman, 6 yangın gözetleme kulesi ve 9 helikopter havuzunun şu anda faal olduğunu ifade eden Hacıoğlu, “Önemli olan yangının çıkmaması. Bu konuda vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Bu konuda çeşitli kurumlarla İlçe Yangın Komisyonu toplandı ve kararlar aldı. Ayrıca köy muhtarlarımızla bir toplantı yaptık” diye konuştu.

Ormanlık alanlarda yapılan safari turlar konusunda hem Turizm Danışma Bürosu’na hem de TÜRSAB’a yazı gönderdiklerini kaydeden Hacıoğlu, “Bu turlarda da en önemli konu rehberlerin dikkatli olması. İlgili kurumlardan yangın hususunda rehberlerin uyarılmasını istedik. Safari turlara katılanların ormanlık alana kendi başlarına girmemeleri gerekiyor” dedi.

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, orman yangınlarını gördükleri anda vatandaşları ücretsiz Alo 177 veya 112 nolu ücretsiz hatları arayarak haber vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: