Orman İşletme Müdürü Yanık'a Ziyaret

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık'ı ziyaret etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık'ı ziyaret etti.

İşletme Müdürü Yanık, ziyarette yaptığı konuşmada, ilin yüzde 61'inin ormanlarla kaplı olduğunu belirterek, koordinasyon kurulu toplantılarında yatırım programı üzerinden değerlendirmeler yapılması nedeniyle kurumlarının gerçek çalışma potansiyelinin ortaya çıkmadığını söyledi.

Yanık, 1 milyon lira yatırımı görünen kurumlarının, yıllık 25 milyon lira işlem hacmine sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz üretiyoruz, satıyoruz, köylüye para kazandırıyor, katma değer katıyoruz. Yatırım programlarında ise sadece orman içinde yaptığımız yol, depo binaları, hizmet binaları gibi yatırım hizmetleri görünüyor. Yine bölgeye bağlı ve yoğun bir ormanlık alana sahip Ulus Orman İşletme Müdürlüğü'nün yıllık yaklaşık 3,5, bizim 5 milyon lira karımız oluyor. Bu da ekonomik anlamda ilimize ve orman köylümüze dönüyor"

Reklam
Reklam

Kartal'da Bartın ve Ulus Orman İşletmelerinin bölgeye önemli bir ekonomik değer kattığını vurgulayarak, orman ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda kereste sektörünün gelişmesi gerektiğini kaydetti.

Ziyarete, bazı il genel meclis üyeleri de katıldı.

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: