Orman Müdürlüğüne Ait Alandaki İşyerleri Mühürlendi

Edirne’nin Keşan ilçesinde Mehmet Gemici Cennet Bahçesi karşısında bulunan ve Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait...

Edirne’nin Keşan ilçesinde Mehmet Gemici Cennet Bahçesi karşısında bulunan ve Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazide kurulu olan 3 iş yeri, Keşan Belediyesi tarafından mühürlendi.

İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi Mehmet Gemici Cennet Bahçesi karşısında bulunan alanda gezici araç (TIR) içinde sabit olmayan yapılarda faaliyet gösteren dürüm ve köfte satışı yapan iş yeri ile , oyun salonu ve Fast food büfe olarak faaliyet gösteren işyerlerinin bulunduğu alanın mülkiyetinin Orman İşletme Müdürlüğü adına kayıtlı olması nedeniyle, Keşan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Reklam
Reklam

İşyerlerine gelen zabıta ekipleri yaptıkları çalışmalarda mühürlenmeye başladı. Mühürleme işlemi sonrası, tutulan tutanaklar ise, iş yeri sahiplerine tebliğ edilerek, imzalatıldı.

Keşan Belediyesi Encümeni’nin aldığı karar gereğince; geçici işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları iptal edilen işyerinin, kendi imkanları kaldırılması amacı ile yasal süreç başlamış oldu.

Konuyla ilgili olarak AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı tarafından açıklama yapılmış ve Orman İşlete Müdürlüğü’ne ait arazideki iş yerlerine Keşan Belediyesi tarafından ruhsat verildiği iddia edilmiş ve konuyla ilgili yetkililerin harekete geçmesini istemişti.

Yerlerle ilgili şikayetin olması ve bu alanların Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olduğunun öğrenilmesi üzerine 24 Nisan 2012 tarih ve 2012/785 sayılı encümen karar ile işyerinin ruhsatı iptal edilmiş ve işyeri yeri sahiplerine, en kısa sürede işyerlerini kendi imkanları ile kaldırmaları gerektiği tebliğ edilmişti.

Keşan Belediyesi, sürecin devam ettiği geçen Mayıs ayında ise tarla niteliğinde arazinin, belediyenin onaylı imar planları içerisinde park alanı olarak gösterilmesi nedeniyle, Orman İşletme Müdürlüğü’nden bedelsiz devrini talep etmiş ancak reddedilmişti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili olarak, alınan encümen kararının iptali ve yürütmenin durdurulması amacıyla, 11 Mayıs 2012 tarihinde işyeri sahipleri tarafından, Edirne İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonrası, belediye encümeni dava sonuçlanana kadar işyerinin faaliyetine devam etmesine izin vermişti. Mahkemenin kısa süre önce sonuçlanarak, davanın, “Reddine” şeklinde aldığı karar gereğince, Keşan Belediye Encümeni’nin aldığı karar ile başlatılan yasal süreç dün itibari ile uygulamaya konuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: